All for Joomla All for Webmasters
Heroji zajednice

SNAGA VOLJE Jovana je imala 148 kilograma, a pogledajte je sada! I to nije kraj (FOTO)

Tridesetogodišnja Jovana Reljić iz Srpca pravi je primer kako se snagom volje i disciplinom može postići ono o čemu mnogi mogu samo da sanjaju.

 Sa tadašnjih 148 kilograma i bez preterane želje da ih se reši, Jovana je uživala u svakom zalogaju, razmišljajući samo o tome kako da utoli želju za hranom. Sve do jednom…

 – Pred kraj 2012. godine krenula sam da kupim odeću za novogodišnju proslavu. Ušla sam u jedan butik i prodavačica me već na ulazu skenirala od glave do pete i drsko mi rekla: “Ovde nema ništa za tebe, prodajemo odeću do konfekcijskog broja 42”. Te reči su me pogodile poput metka i mislim da ih nikad neću zaboraviti- priča Jovana, koja je u to vreme nosila konfekcijski broj 58.

Foto: Jovana Reljić / Facebook

To je, kaže, bio pokretač i tada je shvatila da je krajnje vreme da učini nešto po pitanju svoje kilaže. Došla je kući, pojela zadnji komad torte i odlučila da svoj život uzme u svoje ruke.

– Pošto sam medicinske struke i poznajem ljudsku fiziologiju, kao i biohemiju, ostalo je da svoju ishranu prilagodim tome, te sam počela do detalja izučavati načine zdrave prehrane- nastavlja Jovana priču o svojoj životnoj avanturi.

Ovo je njen recept

Češće je jela manje obroke, trudila se da porcije budu proteinske prirode, ugljene hidrate je jela do 16 časova, pila četiri litra vode dnevno. Jednom sedmično dala je sebi oduška i tada bi se počastila picom i slatkišima.

– Nakon nekog vremena iskombinovala sam plan ishrane i treninga koji mi najbolje odgovaraju: fokus je bio na kondicionom treningu i to šest puta sedmično po sat, a dva dana sam dizala tegove. Posle dva meseca skinula sam 28 kilograma i motivacija je počela još više da raste- objašnjava Jovana, koja trenutno živi u Nemačkoj.

Foto: Jovana Reljić / Facebook

Želja za dokazivanjem je rasla, kilogrami su nestajali, a vaga je u jednom trenutku pokazala neverovatnih 69.

Jovana je krenula da se prijavljuje za takmičenja u trčanju, prvo na kraće staze, da bi kasnije istrčala 42 kilometra dug maraton u Nemačkoj.

Foto: Jovana Reljić / Facebook

Sada su pred njom novi izazovi, za koje se temeljito priprema.

– Do decembra sam bila u tzv. fazi mase, a sada sam na strogoj dijeti, jer se pripremam za takmičenje u bodifitnesu, koje će biti održano uskoro. Najveća podrška u ovom poduhvatu mi je personalni trener Slaviša Đorđević, petostruki šampion Balkana u bodibildingu, kao i šampion Evrope i sveta-  kaže Jovana.

Nema nerealnih ciljeva

Jovana je svima poručila da uvek veruju u sebe i onda kad ciljevi izgledaju nerealno.

Foto: Jovana Reljić / Facebook

– Bitno je da oko sebe imate ljude koji će vas podržavati. Moja porodica je uz mene sve vreme, posebno majka, kojoj sam zahvalna do neba- kaže Jovana.

Dijaspora.news/Blic

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top