All for Joomla All for Webmasters
Ljudi

BAKA JE SITNI PREVARANT Ljubica je rasplakala pola Srbije, a istina je sasvim drugačija (FOTO)

Gotovo da nema čoveka koji se nije sažalio na Ljubicu Jovanović (80), baku koja svakog dana prosi na Zelenom vencu i koja svakome ko joj udeli neki dinar pošalje poljubac.

O njoj je i Espreso pisao više puta. Ona je definitivno neko ko je rasplakao Srbiju. Ona je, kako je na prvi pogled delovalo, starica koja pokazuje pravo lice Srbije. 

Naime, ova baka obučena u odrpanu garderobu svakog dana prosi, i po snegu, i po kiši, njena starošću izborana ruka ispružena je u visini nogu hiljade prolaznika. Naša novinarka pričala je sa baka Ljubicom, koja joj je, na pitanje zbog čega prosi odgovorila:

– Sve što dobijem ovde, nosim svojim unučićima, kako bi imali nešto da pojedu. Ne sakupim mnogo para, ali svaki dinar mi znači – rekla je ona. 

FOTO: PRINTSCREEN

Kako je tada rekla, kada su bile poplave u Obrenovcu, voda je odnela kuću u kojoj je živela sa ćerkom i njeno troje dece. Nakon toga, prema njenim rečima, ostali su na ulici, a njena ćerka je zatražila azil u Nemačkoj. Otišla je i više se nikada nije vratila ostavivši baku sa malim unučićima.

Ipak, čitateljka Espresa javila se i rekla nam da nije sve onako kako izgleda, pa tako ni njena životna priča.

– To je čista prevara. Često je srećem u Obrenovcu. Sređena je. Ima veliku kuću. Onda dođem u Beograd i vidim je na Zelenjaku, pogrbljenu kako prosi – kaže jedna Obrenovčanka koja je htela da ostane anonimna.

Tim povodom smo se i uputili u mesto Ljubinić nadomak Obrenovca, kako bismo saznali pravu istinu o baki koja je raspalaka Srbiju. 

– Ma da, ona je prevarant. Kad se vrati iz Beograda iz prosjačenja, dolazi kod mene da ukrupni novac. Često ima u štosu i 10 hiljada dinara, koliko ja nemam pazara za ceo dan – rekao nam je meštanin S.Ž. koji u ovom mestu drži prodavnicu uputivši nas na dvospratnu kuću u kojoj živi baka Ljubica.

I zaista, zaustavili smo se ispred velike dvospratne kuće.

FOTO: FILIP PLAVČIĆ

U dvorištu su parkirani motor, automobil, kombi…pozvonili smo na vrata njenog doma i tada saznali pravu istinu!

FOTO: FILIP PLAVČIĆ

Baka Ljubica ne živi sama sa dvoje male dece, kako nam je prethodno ispričala. U velikoj kući živi sa sinom, unukom, snajom i unučićima.

– Ma baba je poremećena – započeo je priču njen unuk!

– Imamo novca, dovoljno da živimo normalno. Ona prosi jer u glavi nije sva svoja. Dosadno joj je, tako ode prosi, ali nije da nema šta da jede. Nekad je ovde, a nekad spava u Beogradu kod ćerke – rekao je on.

 

FOTO: FILIP PLAVČIĆ

U razgovor se uključio i njen sin Milosav, koji pak tvrdi da porodica Jovanović teško živi, ali da nije toliko loša situacija da deca gladuju.

– Teško je, snalazimo se, radimo sa belom tehnikom, dovijamo se da zaradimo. baba prosi jer joj se tako hoće, ali joj niko ne traži novac. Ona tako daje deci za užinu i to, ali nije da to mora da radi – tvrdi Milosav.

Dvorište porodice Jovanović napustili smo s tugom i nevericom. Pomoć su joj pružili mnogi, a sve je, kako deluje, bila laž. Deca, njeni praunučići, su sita i lepo obučena. Sin i unuk takođe. Ne žive lagodno, ali žive onako kako živi verovatno pola Srbije…

Kuća u kojoj živi ova skromna porodica nije luksuzna. Ipak, imaju za osnovne potrebe, ali i više. Struja, internet, kablovska… ne oskudevaju ni u čemu. 

FOTO: FILIP PLAVČIĆ

Baka Ljubicu prilikom ove posete njenog doma nismo zatekli kod kuće.

Kako su rekli, verovatno je ponovo negde u Beogradu, na njegovom hladnom asfaltu gde sa ispruženom rukom moli za pomoć

Moli, iako za tim nema potrebe…

 

(Dijaspora.news/Espreso/Suzana Trajković)

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top