All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

SKANDAL U BIJELJINI: “NEK SI SE TI NAŠMINKALA A IMAŠ RAK!?”

Skandalozno ponašanje šalterske radnice u zdravstvenoj ustanovi i Bijeljinii, šokiralo je region  i naišlo na opštu osudu na duštvenim mrežama,  a status pacijentikinje na FB podijeljen je desetine hiljada puta.

Prenosimo ga u cjelosti, a svaki komenta na ovaj dogadjaj je suvišan.

“Prije sedam dana sam zakazala pregled kod onkologa za danas u 10h. Kako imam taj pregled u 10h, a skener u 13:30, zamijenila sam smjenu na poslu, djecu poslala na čuvanje i bila u bolnici u 9:45. Predala knjižicu, sve uredno. Kada sam u 10:30 vidjela da jos nikoga ne prozivaju, prišla sam teti na šalteru i ljubazno pitala kada ću doći na red, jer zakazana sam u 10h, a moram da stignem jos i na skener. Gospoja sa one strane šaltera se izbečila na mene:” Nemoj ti da gledaš na to što si zakazana u 10, vas ŠESNAEST je zakazano u 10, kad vam podijelim brojeve onda ćete ulaziti kako je ko došao”
Ja u šoku, iznenadivši samu sebe da sam ostala pribrana, vratim se u red. U 11h nam gospoja podijeli brojeve i meni dade broj 10.
Ja opet odem do šaltera i opet mirnim tonom kažem :” Mogu li dobiti moju knjižicu nazad, jer ne mogu stici na skener ako budem čekala ovde naredna 3 sata, imam djecu, posao, zivot van ove čekaonice”
Ona poče da viče :” Pa šta, imam i ja djecu”!
-” U redu gospodjo, Vi ste na poslu i Vi ste mene zakazili u 10, kao i sve ostale pacijenate, ne razumijem zašto zakazujete uopšte?”
-“Ja samo radim kako su mi naredili, sem toga neki su došli u 7 jutros da zauzmu mjesto” kaze ona.
-” Ženo draga čuješ li se, zašto da zauzimam mjesto u 7 ako sam zakazana u 10, ne dijelite nam humanitarnu pomoć ovdje, došli smo onkologu, zna se zbog čega ljudi ovde dodju, nisam došla od bijesa, niti zato što nemam gdje drugo da ubijem vrijeme. Imam rak i došla sam na zakazan pregled ”
Uzela sam knjižicu i otišla da napišem žalbu koju sam ubacila u sanduče. Galamila je za mnom:” NEMAS VREMENA DA ČEKAS A IMAS DA PISES ZALBU. I NEK SI SE TI NASMINKALA A IMAS RAK”
Bravo gospodjo sa šaltera.
Svakako ću pisati ministarstvu i svim televizijama, jer me od svega samo zanima, ako je tačno da ona samo radi svoj posao kao sto kaže, ko je njoj naredio da tako radi. Ko je naredio da se šesnaest onkoloških pacijenata zakaže u isto vrijeme? Doktor? Direktor? Ministar? Žena na šalteru sama donosi takve odluke?
Svi mi plaćamo da nam zdravstvo ovako funkcionise, jer smo ovce glupe, koje ćute i puste da nas namjerno tjeraju da još placamo i privatno liječenje.”

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top