All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

SJAJNE VESTI IZ BEČA! Superbeba Miloš JAČI od raka

Dobre vesti iz Beča – kod petomesečnog Miloša, najmlađeg pacijenta obolelog od raka u Srbiji, ćelije kancera se ne umnožavaju, što praktično znači da je bolest zaustavljena!

SLIKA SA SESTROM IVANOM PO IZLASKU IZ BOLNICE

Foto: Privatna arhivaSLIKA SA SESTROM IVANOM PO IZLASKU IZ BOLNICE

Rezultati analiza rađenih u Austriji stigli su u Srbiju nakon dva i po meseca i daju osnov za odlične prognoze o izlečenju.

 Miloš Kovačić iz Starog Bečeja ima samo pet meseci, a već je proživeo pravu golgotu. Na sreću, njegovim mukama nazire se kraj.

Dragana Dražić, majka malog heroja, kaže za “Blic” da je dva i po meseca strepnje konačno završeno.

– Iako su nam pre mesec dana rekli da smo praktično pobedili tumor, morali smo da sačekamo ove rezultate da bismo bili sto odsto sigurni. Neizvesnost i strah od loše prognoze izjedali su nas danima. Mi smo od samog početka verovali da će sve biti dobro. Ali, čoveka ipak proganja strah. Rekli su nam da će rezultati stići za dve nedelje, a pošto ih nije bilo dva i po meseca, počela je da me hvata panika. Svašta mi je bilo na pameti. Sada mi je pao kamen sa srca – kaže Dragana.

Mali Miloš se leči u bolnici u Novom Sadu, a uzorke za analizu u Beču poslao je docent dr Slaviša Đuričić, načelnik Odeljenja za kliničku patologiju Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije “Dr Vukan Čupić”. On potvrđuje da su prognoze povoljne.

– Tumor u regiji vrata bio je čak devet centimetara i spuštao se u grudni koš. To je veliki tumor kada se radi o bebi. Rezultati su povoljni. Ćelije su nižeg stepena malignosti i ne umnožavaju se. Analize su rađene da bi bio određen dalji tok lečenja – objašnjava za “Blic” doc. dr Đuričić.

Kada je “Blic” objavio priču o najmlađem pacijentu koji boluje od teške bolesti, nije bilo čitaoca koji nije zaplakao. Milošu je, kada je imao samo dva meseca, dijagnostikovan neuroblastom, tumor četvrti po učestalosti među decom. Krajem septembra Dragana je primetila da njen sin ima izraslinu poput klikerčića na vratu i da teško diše. Dovela ga je u dečji dispanzer u Starom Bečeju, gde su prvo mislili da je u pitanju bronhitis. Ipak, upućen je u Novi Sad, gde je dijagnostikovana strašna bolest. Život ove porodice u jednom trenutku krenuo je u sunovrat. A onda se desilo čudo!

– Kada su mi rekli da smo pobedili tumor ostala sam bez teksta i počela sam da plačem. Ovog puta to su bile suze radosnice. Nakon dva meseca izašli smo iz bolnice. Nastavili smo sa hemoterapijom, primio je četvrtu dozu, a nakon ovih analiza terapija će moći da bude blaža i da se smanjuje – kaže radosno mama najhrabrijeg dečaka.

Novu godinu i Božić veliki borac i njegova mama proveli su kod kuće, sa sestrom Ivanom (9), braćom i tatom.

– Ivana je ponovo srećna, ne odvaja se od brata – priča sa osmehom Dražićeva.

Nije ga bilo moguće odstraniti

Prema rečima doktora Slaviše Đuričića, neuroblastom kod Miloša nije mogao da bude kompletno odrstranjen jer je na nezgodnom mestu. Nakon završenih hemoterapija, stanje će morati da se prati naredne tri godine. Neuroblastom je tumor koji nastaje iz nezrelih nervnih ćelija koje iz još neobjašnjivog razloga počinju nepravilno da se razvijaju.

Dijaspora.news/Blic

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top