All for Joomla All for Webmasters
Ljudi

Misterija traje već 2 meseca: Za Barbarom sada traga Interpol i Europol

Roditelji nestale Barbare Vitez (15) koja se, prema izjavama njenih drugova, okliznula i pala u reku sa mosta preko Tise između Sente i Čoke, 25. novembra prošle godine, posle jučerašnjeg razgovora sa direktorom policije Vladimirom Rebićem kažu da nisu dobili mnogo novih informacija, ali da su saznali da se u istragu uključuju Interpol i Europol.

Razgovor koji je trajao skoro sat vremena nije preterano razjasnio okolnosti pod kojima je nesrećna devojčica nestala, ali je protekao bolje nego što su roditelji očekivali.

– Gospodin Rebić je jako fin čovek, obećao nam je da će pomoći koliko god može kako bi se saznalo šta je sa našom ćerkom – rekao je Endre Vitez.

 

Prema njegovim rečima, nije saznao mnogo više od onoga što mu je do sada rečeno, ali mu je razjašnjeno u kom smeru ide istraga.

– Direktor policije nam je dao reč da će uticati na tužilaštvo i ljude koji rade na slučaju i zatražiti da se uradi sve što on smatra da treba kao i ono za šta misli da nije dovoljno istraženo – rekao je Vitez.

Pored ovoga, neutešni roditelji su saznali da se u istragu uključuju Interpol i Europol, ali su poručili da su ubeđeni da Barbara nije u Tisi.

– Ja sam rekao gospodinu Rebiću da sam siguran da moja ćerka nije upala u vodu. Prošlo je dva meseca, do sada bi je reka izbacila da je Barbara u njoj – sa bolom priča Endre govoreći da pretraga vode odugovlači istragu.

Dečake koji su bili sa Barbarom kobne noći, Endre nije video do sada.

– Nije mi dozvoljeno da ih vidim. Jednom sam išao u bolnicu ne znajući da je jedan od dečaka tamo, nije on bio razlog mog odlaska – poručuje Endre.

Zahvaljujući mirnom skupu koji su relativno skoro održali u Senti, tražeći da se istraga ubrza, uspeli su da izbore sastanak sa direktorom policije.

 

– U Senti nisu hteli ništa da nam pričaju. Skup je urodio plodom pa nas je direktor Rebić primio – kaže Endre.

Neutešna majka Melinda nije mogla da kontroliše emocije i suze.

– Samo želim istinu i da mi se Barbara vrati. Predugo traje ova agonija, dva meseca nam srce puca od tuge. Želimo da se sve ovo završi i da ponovo zagrlimo svoju ćerku – jecajući je izustila Melinda.

Zbog vremenskih uslova, ronioci i policija će morati da prekinU pretragu dok se reka ne odledi, a po rečima Endrea Viteza, zahvaljujući Igoru Juriću u pomoć će doći i spasioci iz Mađarske, što je Vladimir Rebić odobrio.

 

(Dijaspora.news /Izvor:Dušan Ivković,Blic.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top