All for Joomla All for Webmasters
Biznis

Sin najbogatijeg Kineza ODBIO da preuzme očevu imperiju: Razlog je neverovatan

Najbogatiji čovek u Kini traga za osobom koja će preuzeti vođstvo u njegovoj korporaciji, nakon što ga je odbio njegov sin jedinac.

Vang Đianlin

Foto: ReutersVang Đianlin

Vang Đianlin, osnivač i šef “Dalian Wanda Group” rekao je da je njegov sin 28-godišnji Vang Sikong rekao da ne želi da bude glavni čovek u korporaciji, prenosi “Daily mail”.

 “Pitao sam sina o planu nasleđivanja, a on je rekao da ne želi da živi poput mene”, rekao je Đianlin na preduzetničkom samitu koji je održan ovog vikenda.

“Dalian Wanda Group” je korporacija u okviru koje postoje lanci hotela, šoping centri, tematski parkovi i rekreativno sportski klubovi.

“Možda mladi ljudi imaju svoje sopstvene prioritete i htenja. Možda bi bilo bolje da predam biznis profesionalnim menadžerima, da vidim kako će oni upravljati kompanijom. Imamo nekoliko kandidata među menadžerima. Onaj koga bi podučavao da bude lider poslovanja ne bi trebalo da bude bolji od onoga koji bi se istakao kroz takmičenje”, rekao je Đianlin. Make a short revew about sick while away. Will it help you somehow?

Vang Sikong je direktor jedne od kompanija koje su deo očeve imperije.

Osnovao je “Prometheus Capital” 2011. godine.

Sikong je postao poznat po hvalisanju svojim luskuznim životom, ali i bahatim ponašanjem.

Ove godine je kupio svom psu aljaskom malamutu po imenu Koko nekoliko najnovijih ajfona i epl pametne satove, koje je stavio oko šapa psa.

Sikongov pas Koko

Foto: Weibo / PromoSikongov pas Koko

Slike psa sa pametnim satovima su objavljene na društvenim medijima kao što su “Weibo”i izazvale su kritiku javnosti.

Ovi uređaji koštaju mnogo više od iznosa prosečne plate u većim kineskim gradovima.

Inače i njegov pas ima sopstveni nalog na “Weibo-u”. Sikong mu redovno priređuje žurke i troši ogromne svote novca na igračke za svog ljubimca.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top