All for Joomla All for Webmasters
Bosna i Hercegovina

SARAJLIJA UMESTO PENZIJE DOBIO KARTICU ZA JAVNU KUHINJU: Posle 40 godina staža postao sam socijalni slučaj, danas sam uzeo pola hleba, neka ih je stid!

Umesto zarađene penzije, dobio sam karticu za javnu kuhinju i postao sam socijalni slučaj sa 40 godina staža i dve godine u Armiji RBiH, ispričao je Suad Sakoč, jedan od bivših radnika “Hidrogradnje”, koji i danas protestuju od 11 do 13 sati.

“Na ulici sam. Socijalni slučaj. Jutros sam uzeo makarone i pola hleba. Neka ih je stid! A u Parlamentu BiH primaju 4.500 KM”, dodao je Sakoč.

 

FOTO: AVAZ.BA/J. ALIBEGOVIĆ

Bivši radnici ovog sarajevskog preduzeća, koje je u stečaju od kraja 2016. godine, već tri meseca svakodnevno protestuju pred Vladom FBiH, a u poslednje vreme se svakog ponedeljka okupljaju i pred Vladom Kantona Sarajevo, u čijoj je blizini zgrada Predsedništva BiH.

 

FOTO: AVAZ.BA/J. ALIBEGOVIĆ

 

Tako su i danas okupljeni radnici uzvikivali “Ooo, Bakire”, prozivajući Bakira Izetbegovića, člana Predsedništva BiH i predsednika SDA.

Radnici nose i transparente na kojima, između ostalog, piše “Fadile, čiji smo? Fadile, hoćemo adresu”, aludirajući na izjave premijera FBiH Fadila Novalića (SDA) da Vlada nije adresa za njihove zahteve.

Ovi radnici traže osam plata, otpremnine i staž za kolege koje su stekle uslove za penzioniranje.

(dijaspora.news/kurir.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top