All for Joomla All for Webmasters
Bosna i Hercegovina

ROĐEN BEZ OBE RUKE, A OSVAJA MEDALJE U PLIVANJU: Za sedmogodišnjeg heroja ne postoje granice!

Mali Ismail Zulfić (7) iz Zenice, mali je samo po godinama, najbolji je primer optimizma, hrabrosti i vere kakav treba slediti. Sve ono što njegovi vršnjaci rade rukama, on radi nogama, bez ičije pomoći.

Na devetom Regionalnom prvenstvu Hrvatske u plivanju za osobe sa invaliditetom ovog proleća preplivao je olimpijski bazen stilom 50 metara leđno i pobedio.

Njegov trener Amel Kapo iz Plivačkog kluba Spid iz Sarajeva priča da sudije nisu verovale kad je sam uskočio u bazen i počeo da pliva, iako je organizatorka ponudila da neko sa njim uđe u vodu.

Nasmejan kao i na svim dosadašnjim takmičenjima i intervjuima, Ismail nije skidao osmeh pomno gledajući vitezove iz celog sveta, očekujući izlazak na scenu.

“Naš sin za koji dan kreće u prvi razred i veoma je srećan zbog toga. Tri godine je išao u vrtić, ali da budem iskren, u početku smo imali problem jer nekoliko državnih i privatnih obdaništa nisu hteli da ga prime! Ipak, pronašli smo jedan vrtić u koji je mogao da se upiše i kojim smo veoma zadovoljni”, priča mi Ismailov otac Ismet, dok se mama Elmina igrala sa ćerkom Hanom.

“Ona ima druga interesovanja, nju ne zanima plivanje”, nakratko se ubacila u razgovor gospođa Zulfić.

Trudnoća Ismailove majke bila je sasvim normalna i do poslednjeg dana nije bilo nikakvih naznaka za bilo kakav deformitet. Tek posle porođaja saznala je da je Ismail rođen bez ruku, da ima deformitet desne noge i da su mu prsti na jednoj nozi spojeni.

Pitam roditelje šta su oni lično naučili od Ismaila, s obzirom na to da njihov sin pleni neverovatnom optimističnom energijom i vedrinom.

Vidite, pre svega, supruga i ja smo po prirodi optimisti i da nismo takvi, ništa od ovoga ne bi bilo. Da smo ga kojim slučajem zatvarali i sklanjali od javnosti on sada ne bi bio ovo što jeste. Gurali smo ga napred od malih nogu i podržavali. On je veliki fajter. Naučio je i da skija, pa sada sa svojim trenerom vežba svake zime na Bjelašnici”, iskren je Ismet.

(Dijaspora.news/kurir.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top