All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

RADOVAO SE SEZONSKOM POSLU NA MORU, ALI SE SVE PRETVORILO U PAKAO: Spavao sam u sobi punoj pacova i radio preko 13 sati za bednu platu!

Mnogi tokom letnje sezone u regionu, “trbuhom za kruhom” posao traže na moru zbog navodne veće zarade jer su, sudeći prema pričama i ponudama, plate veće.

Na taj se potez odlučio i jedan Zagrepčanin, koji je želeo da ostane anoniman. On je, naime, u Zagrebu dao otkaz i na društvenim je mrežama objavio oglas da traži posao na moru. Posao kom se radovao bio je prava noćna mora.

Javili su mu se iz poznatog restorana u blizini Zadra gde su tražili konobara. Krenuo je za Dalmaciju vrlo brzo, a u njegovom plaćenom smeštaju dočekali su ga pacovi i bubašvabe.

Za platu od pet hiljada kuna (oko 80.000 dinara) radio je više od 13 sati i bez slobodnog dana. Radno vreme počelo je u 8, radili bi do 16 sati, napravili pauzu od 2 sata i nastavili bi istim tempom od 18 sati do 1 ujutro. Posao je bio tim teži jer su radila samo dva konobara i treći bi povremeno dolazio kao pomoć. Nije mogao da zadrži ni bakšiš.

“Dobro sam i korektno radio svoj posao, dobijao velike napojnice, ali nijednu nisam smeo da zadržim, sve je išlo poslodavcu. Uslovi su bili katastrofalni, ali kome da se požalim? Njih nije bilo briga. Budio sam se ujutro pre 8 i zaspao posle 1”, ispričao je za hrvatske medije.

Kaže da se u moru okupao tek dva puta u mesec dana, koliko je izdržao u katastrofalnim uslovima.

Zaključio je da bi bilo bolje da je ostao tokom sezone da radi u Zagrebu.

“Osim što radom zadržiš zaslužene napojnice koje pripadaju tebi, imaš slobodan dan, ne radiš više od 13 sati, plata je solidna”, priča ogorčeni Zagrepčanin.

(Dijaspora.news/zagreb.info)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top