All for Joomla All for Webmasters
Srbija

RADMILA JE SAMOHRANA MAJKA, A DOBILA JE OTKAZ NAKON ŠTO JE OTIŠLA NA BOLOVANJE: Sad živi sa sinom u stanu koji ih tiho ubija (FOTO)

Još jedna priča o ljudima koje niko živi ne primećuje, a trebalo bi.

Radmila Božić (48) je samohrana majka i živi u Boru sa svojim maloletnim sinom Vladom (14). Oni nemaju osnovne životne uslove i žive u malom stanu koji se nalazi u jako lošem stanju.

Žive od socijalne pomoći koja iznosi 11.000 dinara, a Radmila često sređuje tuđe stanove za novac. Ona je bivša radnica “Gradske čistoće”, ali je tamo dobila otkaz jer je kako kaže, bila na bolovanju.

 

 Nakon što sam otišla na bolovanje zbog zdravstvenih problema, sačekao me je “hladan tuš”. Dobila sam otkaz bez bilo kakvog obrazloženja, priča Radmila.

Nakon toga, primanja su prestala, a ona i njen sin sada žive od socijalne pomoći.

 

 

FOTO: PRIVATNA ARHIVA

 

 Živimo jako teško, struju uspevam da plaćam, ali komunalije ne. Pretili su nam i izvršitelji, ali ovde nema mnogo stvari koje vrede. Hteli su da nas izbace na ulicu, priča očajna žena.

 

FOTO: PRIVATNA ARHIVA

 

Dodala je kako njen sin i ona oskudevaju u osnovnim namirnicama, a ishrana im se svela sa hleb i mleko. Kako kaže, jedan od većih problema je i buđ koja se nalazi na svim zidovima, pa se plaši zdravlje za svog jedinog sina.

 Dok udišem vazduh, osećam buđ i vlagu. Teško je živeti ovako, osećam da nemamo izlaza i jako sam zabrinuta za Vladino zdravlje. Znam da sam kao majka dala sve od sebe i tražim posao svakodnevno. Čistim po kućama, čuvam starije ljude, ali je sve to poveremeno i nedovoljno. Od kada sam dobila otkaz niko nije želeo da me zaposli, a već sam i stara priča Radmila.

 

Kupatilo im se kako je rekla doslovno raspada, a osnovne stvari poput tuširanja su za njih nemoguća misija.

 

 

FOTO: PRIVATNA ARHIVA

 

Na svu muku, ova žena ima hroničnih zdravstvenih problema, ali nema novca za lekove. Vlada joj pomaže koliko može, ali je i njemu jako teško da gleda majku koja se svim silama trudi da ga školuje i da ima pristojno mesto za život.

 

Moja mama daje sve od sebe, ali jednostavno imamo dosta novčanih problema. Kuća se nalazi u jako lošem stanju i “nezdravo” je živeti u njoj, kaže Vlada.

Ukoliko na bilo koji način možete da pomognete majici sa samohranim detetom iz Bora, možete ih kontaktirati na broj, 0611592303.

(dijaspora.news/espreso.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top