All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

Mladi hakeri se brane sa slobode: Srpski klinci srušili 4 miliona sajtova po svetu, a sud odbio da im odredi pritvor

Viši sud u Beogradu odbio je danas predlog Tužilaštva za visokotehnološki kriminal za određivanje pritvora Jovanu M. (19) i Vukašinu D. (21) koji su uhapšeni u sredu u međunarodnoj akciji policije zbog sumnje da su bili administratori sajta “WEBSTREŠER”.

Oni će se u daljem toku postupka braniti sa slobode.

Portparol suda Bojana Stanković rekla je Tanjugu da je sudija za prethodni postupak nakon saslušanja doneo rešenje kojim je odbio predlog za određivanje pritvora prema M.J. i D.V., zbog opasnosti da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Njima se stavlja na teret oštećenje računarskih podataka i programa, računarska sabotaža, računarska prevara i neovlašćeni pristup zaštićenom računaru, računarskoj mreži i elektronskoj obradi podataka.
Jovan M. je do pre mesec dana bio učenik četvrtog razreda Tehničke škole “15. maj” u Prokuplju, ali je zbog velikog broja izostanaka, više od 300, prešao na vanredno školovanje. Jovan je, čudne li ironije, iz stručnih premeta Programiranje i Računarske mreže imao dvojke.

Njegovi školski drugovi kažu da je on zaluđen kompjuterima, ali ih je šokirala vest da je uhapšen zbog hakerisanja:

– Za navedena krivična dela, inače, se vodi skraćeni postupak prema zakoniku o krivičnom postupku – napomenula je Stanković.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top