All for Joomla All for Webmasters
Društvo

PUTINOVI NOĆNI VUKOVI SE OPRAŠTAJU OD MIRKA BUTULIJE: On je bio naš BRAT U VERI, saveznik i prijatelj!

Članovi moto-kluba “Noćni vukovi” iz Rusije, inače veliki prijatelji predsednika Vladimira Putina, na svojoj veb stranici su se oprostili od Mirka Butulije, bivšeg predsednika AMSS koji je ubijen nedavno u Beogradu.

“Danas je u Srbij ubijen Mirko Butulija – predsednik Auto-moto saveza Srbije, potpredsednik sportskog saveza Srbije, predsednik motorističkog kluba “Stara Hercegovina”. Mirko je bio naš veliki prijatelj koga su Noćni vukovi zvali Brat. On je veoma poštovao Noćne Vukove, delio našu borbu i naša uverenja, uvek je pomagao našem klubu, podržavao naš posao i načela kojima se vodimo. Blagoslovljeno pamćenje na tebe, naš brat u veri, saveznik i prijatelj”, stoji u saopštenju Noćnih Vukova.

Foto:Noćni vukovi

Podsetimo, u petak 22. februara generalni sekretar Auto-moto saveza Srbije Predrag Đurđev ubio je sa 8 hitaca predsednika AMSS Mirka Butuliju, a potom seo u Butulijinu fotelju i izvršio samoubistvo.

Predsednik Auto-moto saveza Srbije Mirko Butulija bio je poštovan poslovni čovek, najuspešniji direktor AMS S u istoriji postojanja ovog saveza, i predan otac četvoro maloletne dece koju je pomahnitali Đurđev sa osam hitaca ostavio bez oca!

Butulija, koji je rođen 19. septembra 1976. godine, bio je uzoran, mlad poslovni čovek, rado viđen u poslovnim krugovima, čovek od reči i poverenja, koji je postigao brojne uspehe u Srbiji i svetu, i svuda bio priznat i cenjen.

Foto:AMSS

Na čelu AMS S nalazio se od 22. jula 2014. godine i za vreme njegovog mandata Auto-moto savez doživeo je najveći procvat.

Butulija je prvi sa Balkan bio član Upravnog odbora FIA Regije 1, jedne od četiri regije koje čine Međunarodnu automobilsku federaciju (FIA), koja obuhvatajući nacionalne automobilske organizacije iz zemalja Evrope, Afrike i Bliskog Istoka ujedno čini i najveću regiju ove federacije.

Bio je predsednik rukometnog kluba Crvena zvezda, koji je postavio na zdrave noge. Sportski savez Srbije izabrao je 2018. godine Butuliju za potpredsednika svoje Skupštine. Zahvaljujući njemu u Zrenjanin je posle 15 godina vraćeno takmičenje u moto-sportu “Velika nagrada Zrenjanina” i napravljena je nova staza za trke, ali je i u Kruševcu otvorio šampionat u moto-krosu.

Takođe, zahvaljujući njemu srpski motciklisti su postigli uspeh na najzahtevnijoj, najtežoj i najprestižnijoj trci motociklista na svetu, “24 sata Le Man” u okviru Svetskog šampionata “24 Heures Moto”.

Ne samo to, već je u saradnji sa Upravom saobraćajne policije MUP i JKP Parking servis, a uz podršku Asocijacije tehničkih pregleda vozila, AMSS na čelu sa Butulijom organizovao godinama i besplatne akcije “Ispravno vozilo – bezbedno vozilo”. Butulija je nebrojano puta apelovao na vozače i sve učesnike u saobraćaju da im bezbednost bude na prvom mestu.

Dijaspora.news/Kurir.rs/Foto: Noćni Vukovi, Foto: AMSS

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top