All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

PUTIN POLOŽIO ZAKLETVU 4. PUT! Pogledajte kako izgleda najsvečanija ruska ceremonija, i koji POZNATI gost je stigao među prvima

Vladimir Putin polaže zakletvu u Kremlju, nakon što je ponovo izabran za predsednika.

U Moskvi se održava svečana ceremonija inauguracije ruskog predsednika Vladimira Putina , kome je ovo četvrti mandat. Nakon što izgovori zakletvu od 33 reči, Putin će zvanično otpočeti svoj novi mandat.

 

 

Kada je preuzeo vladavinu nad tom državom pre više od 18 godina, morao je da je gradi ispočetka. Svoj verovatno poslednji madat, posvetiće kako kaže, boljem životu Rusa.

 

11:10 – Putinov prvi govor nakon inauguracije:

 

“Dok stupam na dužnost predsednika posebno snažno osećam odgovornost pred našim mnogonacionalnim narodom, odgovornost pred Rusijom, pred hiljadugodišnjom istorijom naše državnosti, našim precima”, rekao je Putin.

 

Smatram svojim dugom i smislom svog života da uradim sve za Rusiju, poručio je Putin, obraćajući se okupljenima po stupanju na dužnost.

Rusija treba da bude savremena i dinamična, da hrabro prihvata izazove vremena i da jača svoje liderstvo u sferama gde smo tradicionalno jaki”,rekao je Putin.

Putin je položio zakletvu u 11.05 po našem vremenu i zvanično postao novi predsednik Rusije:

 

“Kunem se da ću u skladu sa nadležnostima Ruske Federacije poštovati i čuvati prava i slobode ljudi i građana, poštovati i štititi Ustav Ruske Federacije, štititi suverenitet i nezavisnost, bezbednost i celovitost države i verno služiti narodu”, zakleo se Putin.

 

11.00 – Putin je stigao u Veliki Kremljovski dvorac.

 

Svečana ceremonija
Svečana ceremonijaFOTO: PRINTSCREEN/RT

 

Inauguraciji prisustvuju mnoge poznate ličnosti, među kojima i Stiven Sigal, američki glumac.

 

View image on Twitter

(dijaspora.news/espreso.rs)
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top