All for Joomla All for Webmasters
Magazin

PRODAJE SE TITOV MERCEDES: Od početne cene zavrteće vam se u glavi! (FOTO)

Josip Broz Tito voleo je automobile i u svom voznom parku imao je brojne ekskluzivne primerke raznih brendova. Jedan od njih, “mercedes-benc pulman 600 laundelet”, prodaje se posredstvom aukcijske kuće Tom Hartli JNR.

Možda su baš najupečatljiviji mercedesi 600, od kojih su najatraktivniji bili kabrioleti, odnosno landauleti, što je naziv za modele koji su samo delimično prekriveni platnenim krovom.

foto printscreen tomhartleyjnr.comfoto printscreen tomhartleyjnr.com

Kako se navodi od 59 takvih primeraka dva su bila u vlasništvu SFRJ. Kuriozitet je što spadaju u veoma retku grupu od svega devet ikada napravljenih landauleta sa šestoro vrata. Primerak koji je predmet aukcije prodat je još 1989. godine

.Proizveden je 1971. godine, a u periodu posle Titove smrti do trenutka prodaje korišćen je na Brionima za potrebe prevoza veoma važnih zvanica sa pulskog aerodroma do rezidencije.Kako piše Auto magazin, primerak mercedesa 600, sa serijskim brojem 001854, prodat je inostranom kupcu i od tada je promenio nekoliko vlasnika odnosno kolekcionara.

foto printscreen tomhartleyjnr.comfoto printscreen tomhartleyjnr.com

Prema nezvaničnim ingormacijama početna cena na aukciji biće nešto manja od tri miliona evra. Pokreće ga benzinac zapremine 6332 ccm, a do sada je ukupno prešao 27.378 kilometara. Detalje o aukciji možete da pogledate na internet stranici aukcijske kuće Tom Hartley JNR.

(Dijaspora.news / Auto magazin)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top