All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

PRIŠTINA SPREMA UPAD SPECIJALACA NA SEVER KOSOVA: Albanci planiraju da zauzmu Trepču!

BEOGRAD – Kosovske vlasti planiraju da upadom specijalnih jedinica kosovske policije preuzmu postrojenja “Trepče” na severu KiM i tako se praktično infiltriraju u većinski srpski deo.

Blic piše, pozivajući se na diplomatske krugove, u Prištini navodi da Kfor raspolaže saznanjima o pripremama i da ne isključuje mogućnost da se kosovske institucije upuste u ovakvu akciju.

Sagovornik lista navodi da je sprovođenje akcije, kao i da li će do nje uopšte doći, povezano i direktno zavisi od unutarpolitičkih dešavanja u Prištini, ali i odluka i širih političkih dešavanja oko Kosova.

“Međutim, osnov i namera za operaciju postoje”, kaže izvor lista.

Ranije usvojen zakon o “Trepči” i izglasani Statut u parlamentu, kosovskim institucijama je argument da “Trepču” smatraju svojom i kompanijom zasnovanom na kosovskim zakonima, “koja im kao takva i pripada”.

FOTO: ALEKSANDAR JOVANOVIĆ

Za ovakvo sagledavanje stvari, ali i moguću akciju vođama kosovskih Albanaca je uporište prošlonedeljna odluka (8. Mart) o upisu Trepče u Kosovsku agenciji za registraciju imovine kao akcinarskog društva.

Trepča je ovom registracijom upisana kao 100 odsto u vlasništvu Kosova. Privremene prištinske institucije vlasnik su 80 odsto kapitala, dok je radnicima pripalo preostalih 20 odsto.

Dijaspora.news/(Kurir.rs/Tanjug/Blic)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top