All for Joomla All for Webmasters
Crna Gora

Priča koja dira direktno u srce: Vuko i Ilinka spasili, pa usvojili dva preslatka mečeta (FOTO)

Pošto su mečići mali, u Vuko i Ilinka im u flašicu s cuclom, pored mleka, stave i jednu kašiku meda

Ljudska humanost može biti izražena na više načina i najbolje se uočava kada pomažemo jedni drugima. Međutim, čovek zna da bude plemenit i prema životinjama. Tako su Vuko Simović i njegova sestra Ilinka Bigović iz Nikšića nedavno pronašli dva mladunčeta medveda i u svom domu pružili im utočište.

Zanimljivo je videti kako jedna divlja životinja u čoveku prepoznaje prijatelja. Pošto su mečići mali, Vuko i Ilinka im u flašicu s cuclom, pored mleka, stave i jednu kašiku meda.

– Navikli su se na nas, razmazili smo ih – priznaje Ilinka.

Svi iz sela dolaze da ih vide i da se igraju sa njima. Ovi ljudi plemenitog srca u početku su se plašili da mladunci neće preživeti, međutim, sada su veoma živahni i pitomi.

Za sada, dok su mali, Ilinka kaže da se može starati o njima, ali kasnije neće imati uslova.

– Daću ih onome ko ih bude fino držao, ja nemam gde, nemam uslove, nemam vode dovoljno za njih. Treba im napraviti bazen, treba njima hrana druga, voće. To nemam. Daću ih nekome ko mi se prvi javi da će fino da ih drži.

Iako će morati da ih preda nekom drugom na čuvanje, Ilinka je sigurna da će ih redovno posećivati. Toliko su se vezali za njih, da ih vole kao prave kućne ljubimce.

– Oni će mi biti prijatelji koje mogu da posetim kad god poželim – kaže skromna žena s očiglednom ljubavlju.

Svi dobro znamo koliko je važno čuvati prirodu koja nas okružuje i njene stanovnike, a ovo je jedan od lepih i nesvakidašnjih primera. Sledite ga.

(Dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top