All for Joomla All for Webmasters
Crna Gora

MAROVIĆ SE LEČI U BEOGRADU: Bivši predsednik SCG i dalje u bolnici, tražio odlaganje robije

Svetozar Marović, bivši predsednik Državne zajednice Srbije i Crne Gore, nalazi se na lečenju u Specijalnoj bolnici za cerebrovaskularne bolesti u Beogradu.

Direktor bolnice dr Milan Savić kaže za da je Marović već desetak dana u toj ustanovi, ali da o njegovom zdravstvenom stanju ne može da daje informacije.

“Pacijent je došao po preporuci nekih kolega zbog tegoba za koje su oni mislili da su vaskularne i da ga mi sada u tom smislu ispitujemo. To ispitivanje smo skoro obavili, možda nam ostaje još eventualno jedan ili dva pregleda” objašnjava on.

Marović je od predsednika kotorskog Osnovnog suda Branka Vučkovića zatražio da mu se odgodi izdržavanje zatvorske kazne.

“U interesu sudskog postupka, ne bih više govorio”, kazao je Vučković.

Specijalno državno tužilaštvo objavilo je Sporazum o priznanju krivice sa bivšim funkcionerom vladajuće DPS-a Svetozarom Marovićem, kojim je okrivljeni priznao da je zloupotrebio službeni položaj i oštetio budvansku opštinu za milionske iznose.

Marović je priznao da je u toku 2006. u Budvi organizovao kriminalnu grupu radi obavljanja krivičnih dela za koja se može izreći kazna zatvora od četiri godine ili više.

Tom nagodbom će morati da odleži 10 meseci i plati 50.000 kazne, a državi da vrati 1.096.000 evra.

(Dijaspora.news/Blic)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top