All for Joomla All for Webmasters
Sport

Predrag Mijatović: Kako sam postao neviđeni izdajnik

Nikad nisam imao problem da uradim nešto što mislim da treba i da li će se nekom dve hiljade kilometara odavde svideti to ili neće. Pa da znam i da grešim, namerno bih to uradio, a pogotovo što sam sa Bobanom, Šukerom, Jarnijem… osvojio svetsko prvenstvo. Došli su u grad u kojem živim i igram i da ja zbog političke situacije ne odem s njima da razgovaram? Da li mi ratujemo?

 Predrag Mijatović je u opširnoj ispovesti za Nedeljnik govorio i o odnosu sa Davorom Šukerom, saigračem iz Real Madrida tokom devedesetih.

“Sa Davorom sam i danas odličan drug. Proveli smo tri godine zajedno u Madridu, znali smo se još od Čilea i uvek smo imali fenomenalan odnos. Te tri godine u Madridu bili smo često zajedno u karantinu i nikada nismo imali nijedan problem”, rekao je Mijatović. “Bili smo rasterećeni od stvari koje su se dešavale kod nas i bili smo fenomenalan tandem.”

A kada je reč o odnosima fudbalera koji su odrastali zajedno, a našli su se u situaciji da igraju za zaraćene zemlje, Mijatović se prisetio susreta sa hrvatskim fudbalerima u vreme dok je rat još trajao.

“U periodu igranja za Valensiju, bila je 1994, odigrala se prijateljska utakmica Španija-Hrvatska u Valensiji. Čuo sam se sa Šukerom i on je shvatio da treba da razgovaramo. Pozvao me je da kaže da dolazi. Nije mi direktno rekao, ali je ipak naglasio da će biti TV kamere, novinari i ko zna kako će ljudi shvatiti ako se pojavim na toj utakmici.

I naravno, ja sam došao i tad je to bilo snimljeno. Bilo je čudno kako sam došao u posetu drugovima iz hrvatske reprezentacije. Kod nas sam godinu i po dana bio proglašen neviđenim izdajnikom. Kako je moguće da odem da gledam reprezentaciju naših neprijatelja. Nikad nisam imao problem da uradim nešto što mislim da treba i da li će se nekom dve hiljade kilometara odavde svideti to ili neće. Pa da znam i da grešim, namerno bih to uradio, a pogotovo što sam sa Bobanom, Šukerom, Jarnijem… osvojio svetsko prvenstvo. Došli su u grad u kojem živim i igram i da ja zbog političke situacije ne odem s njima da razgovaram? Da li mi ratujemo? Ne, mi smo drugari. Tu je Davor bio besprekoran i ako treba prijatelja da podržim, nemam problema što se to neće dopasti nekom trećem. Sjajan nam je odnos i dan-danas”, ispričao je Mijatović

(Dijaspora.news/nedeljnik)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top