All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

Deda mu je bio GOSPODAR BALKANA, on nije imao za HLEB, a danas je poslanik u Skupštini

Živim kao pas – pre godinu dana odzvanjala je regionom izjava Josipa Joške Broza, Titovog unuka. Tada je izjavio da živi od 18.000 dinara penzije od koje plaća alimentaciju za kćerku, dok mu od dede, neprikosnovenog vladara SFRJ, nije ostalo ništa sem poznatog prezimena. Godinu dana kasnije, Joška Broz je poslanik u Skupštini Srbije, izabran na listi koalicije okupljene oko SPS

– Živim od 18.000 dinara penzije, imam ćerku od 10 godina, za koju plaćam alimentaciju i 2.800 dinara za njene časove francuskog. Žena me je totalno upropastila, pare potrošila, kola prodala, sve stvari odnela, tako da sam maltene ostao na ulici. Napravila mi je aferu zbog navodnog nasilja u porodici, pa mi je policija oduzela oružje od dede. Posle su mi iz stana nestali i sat i prsten od Tita – rekao je početkom marta prošle godine Titov unuk.

Foto: Milena Đorđević

Napomenuo je tada da odlukom Višeg suda u Beogradu nije nasledio ništa od nekadašnjeg doživotnog vladara druge Jugoslavije.

Međutim, već posle nekoliko dana objavljena je odluka da će Joška Broz biti na listi SPS za vanredne parlamentarne izbore, koji su održani prošlog aprila. Zahvaljujući glasovima, koje je osvojila ta lista, Broz je izabran za poslanika u Skupštini Srbije.

Godinu dana kasnije, u izjavi za Telegraf.rs, Titov unuk kaže da se njegova materijalna situacija nije mnogo popravila, mada je poslanička plata skoro 800 evra.

– U svakom slučaju nalazim se u boljoj materijalnoj situaciji, ali ništa posebno. Ništa nisam stekao od poslaničke plate, već imam samo da normalno živim – kaže Joška Broz.

Kada se plate sve dažbine i računi, otrpilike sam na nuli, objašnjava on.

Broza još uvek boli to što ništa nije nasledio od svog slavnog dede.

Videli ste i šta je Jovanka dočekala. Svi smo živeli od svog rada, dočekali smo mizernu penziju – zaključio je Titov unk.

(Dijaspora.news/Telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top