All for Joomla All for Webmasters
Sport

PRAZNIK SPORTA Ovaj utorak će biti kao OI u Riju!

Ljubitelji sporta u Srbiji u utorak će “imati pune ruke posla”, jer uveče neće znati šta pre da prate od silnih nastupa naših sportista na međunarodnoj sceni.

Od 19 do 21 sat po srednjeevropskom vremenu na programu je čak pet mečeva koji privlače ogromnu pažnju.

 Istinsko sportsko uživanje počinje u sedam uveče, kada na teren u Norveškoj naši “orlići“, fudbaleri od kojih je većina osvojila evropsku U18 ili svetsku U19 titulu, igraju revanš meč baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo za igrače do 21 godine starosti. Nove nade našeg fudbala imaju dobar rezultat iz Beograda, gde su pobedili sa 2:0, ali na veštačkoj travi, po hladnom norveškom vremenu, treba se izboriti sa nimalo naivnim rivalom koji je i u prestonici Srbije pokazao da itekako ima kvalitet da se nosi sa aktuelnim vladarima planete.

U 20 sati počinju čak tri sportska događa, od kojih dva košarkaška i jedan fudbalski.

Košarkaši Zvezde u osam uveče po srednjeevropskom vremenu gostuju nemačkom Brose Bambergu, koji posle šest kola ui Evrolig imaju isti učinak kao crveno-beli, 2-4. Pritom je ekipa Dejana Radonjića u nestvarnom, napornom ritmu jer je u nedelju igrala u Zagrebu protiv Cibone, i to posle pravog putešestvija iz Rusije, gde je morala da prenoći na aerodromu zbog loših vremenskih uslova.

U isto vreme na parket će i košarkaši Partizana, koji u nekadašnjem Pioniru, sada hali “Aleksandar Nikolić”, u okviru petog kola FIBA Lige šampiona imaju novi izazov: dolazi im Šarloa, tim koji se sada zove PRoksimus Spiru, a koji je trenutno bez pobede. Crno-beli, podsetimo, drže treće esto sa učinkom 3-1, ali su ovog vikenda poklekli u Beogradu protiv Cedevite, iako su vodili i sa po 17 poena razlike.

Takođe od 20 časova počinje i fudbalska utakmica između reprezentacija Ukrajine i Srbije. U Harkovu je na programu prijateljski duel ove dve selekcije, i to nedugo nakon hrabrog nastupa “orlova” u Velsu, gde su na momente bili i prebijani u duelima sa Velšanima, ali su i pored rezultatskog zaostatka i lomljenja nosa našeg najboljeg fudbalera, Dušana Tadića, izborili remi. Ovaj meč biće poslednja provera Muslinovih izabranika u 2016. godini, pred nastavak mundijskih kvalifikacija, i to protiv Ukrajinaca čiji je selektor nekada slavni golgeter Andrej Ševčenko.

A onda, u 21 sat, prava teniska poslastica. Novak Đoković u 2. kolu završnog mastersa u Londonu igra protiv Miloša Raonića. Veliki derbi na programu je posle uvodne runde nadmetanja u kojoj su obojica trijumfovali, Nole sa 2:1 u setovima protiv Tima, koji je dobio uvodnu deonicu, a Kanađanin srpskog porekla je savladao Gala Monfisa sa 6:3, 6:4, pa bi uspeh u ovom duelu najverovatnije značio i plasman u polufinale. Đoković pritom brani titulu u Londonu, a ako u toj nameri uspe, vratiće se na prvo mesto ATP liste.

Sledi, dakle, sportski utorak kao nikada do sada. Provedite ga uz Blicsport!

Izvor: Blica/Darko Nikolić

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top