All for Joomla All for Webmasters
Sport

Ilijas Zuros novi trener Budućnosti

Grčki stručnjak Ilijas Zuros biće novi trener košarkaškog kluba Budućnost Voli, saopšteno je na konferenciji za novinare u Podgorici. On će na klupi zamijeniti Vlada Šćepanovića koji je podnio ostavku poslije poraza od makedonske ekipe Karpoš Sokoli.

“Precizirane su osnovne stvari. Advokati pregovaraju sa njim da bude trener do kraja sezone, sa mogućnošću produžetka ugovora”, istakao je Dragan Bokan predsjednik kluba.

U svojoj dugogodišnjoj trenerskoj karijeri Zuros je vodio reprezentacije Grčke i Gruzije, i klubove Aris, Žalgiris, Efes, Tofas i mnoge druge. U predstojećem meču šestog kola Eurokupa protiv Mursije, Budućnost će sa klupe predvoditi Igor Đaletić.

Bokan je istakao da ga je iznenadila ostavka Vlada Šćepanovića.

”U ovom trenutku, ne da nijesmo očekivali, već da sam bio ubijeđen da smo njegovim dolaskom dugoročno obezbijedili trenera, ne možda kao Dejana Radonjića, ali smo se nadali da će on narednih četiri, pet godina povesti Budućnost tamo gdje svi mi očekujemo – makar u finale ABA lige – ili da pokušamo da iznenadimo mnogo bolje i veće klubove, sa većim budžetima nego što je to Budućnosti. Još jednom mu se zahvaljujem na divnoj saradnji. Nijesmo imali suprotnih mišljenja od njegovog dolaska u klub, jedino što sam mu na par sastanaka sugerisao da se povede računa o mladim igračima i to je moja priča od samog starta”, kazao je Bokan i dodao da je juče u popodnevnim satima održan sastanak sa igračima i sa stručnim štabom.

”Otvorili smo sve moguće teme. Ponudili smo svim igračima, kome ne odgovara Budućnost, da mogu biti u roku od sat vremena na izlaznim vratima, da će im klub izaći u susret. Niko nije htio da otiđe i to govori o kakvom je klubu riječ. Ni jedan od prethodna četiri trenera Budućnosti, od strane uprave i njega lično nije imao pritisak, osim sugestija da je neophodno da se razvijaju mladi igrači ”, kazao je Bokan

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top