All for Joomla All for Webmasters
Showbiz

POTRESNA ISPOVEST GLUMICE IZ MARATONACA: Sa suzama u očima otkrila detalje iz života koje sigurno niste znali!

Glumica Melita Bahili danas ima 79 godina i u penziji je. Uloga kućne pomoćnije u filmu “Maratonci trče počasni krug” donela joj je dodatnu slavu, a njen život danas izgleda potpuno drugačije od onog glamura koji se očekuje od jedne filmske glumice.

 

Nasmejana, raspoložena, ali sa tugom u glasu uspela je da nas rastuži svojom životnom pričom. Ona je priznala zbog čega se razvela i otkrila šta joj je najveća životna tuga.

 

Teško se snalazi sa mobilnim

 

“Teško mi pada ovo novo vreme. Jedva sam prihvatila da kupim mobilni telefon. Više sam volela onu sekretaricu na fiksnim aparatima, pa da mi ostavljaju poruke, a onda ih ja preslušavam. Vremenom sam shvatila da je to isto, samo što je mobilni manji, pa možeš da ga staviš u džep i svuda nosiš”, kroz osmeh kaže Melita i priznaje da nije neki ljubitelj televizijskog programa te ni bivše kolege više ne gleda u filmovima i serijama.

 

“Gledam televiziju tu i tamo, ali nisam oštar kritičar kada komentarišem za sebe. Volim kada na televiziji pokazuju čistu priču, da ima početak, sredinu, eskalaciju i kraj. Ne volim te neke šou programe što su sada popularni”, priznaje Bihali, koja nam kaže da nema dece pa samim tim ni unučića, ali da joj prazninu u duši popunjavaju komšije koje naziva svojim anđelima.

 

Teško mi je što nemam dece, mislim da je to generalno svakome patnja ko je ostao sam. Pogotovo kada dođete u određene godine kada vam je potrebno da sa nekim komunicirate, popričate… da se izjadate. Ali ja imam moja dva anđela koja obožavam i sa njima se družim, a to su moje komšije Dušan i Andrija. Oni su uvek tu uz mene kada god mi je nešto potrebno, i beskrajno sam im zahvalna na tome”, priča glumica, koja je penzionerske dane organizovala tako da joj nikada ne bude dosadno. Diplomirana dramska umetnica i profesorka svetske književnosti ističe da su njene godine prošle i da ih više ne broji.

Tuga kao cimerka

 

“Život jedne glumice u penziji izgleda fantastično i glamurozno (smeh). Veselo i sve najlepše mislim o ovom periodu. Nemojte da me pitate koliko imam godina, odmah ćete da mi govorite duplo Vi. Mnogo ih imam. Znate kako kaže jedna moja prijateljica: “Nemam nijednu godinu, sve su moje prošle”. Trudim se da zbog profesije kojom sam se bavila jako mnogo čitam, svaki dan mi je bitno da to radim. Idem na pijacu, sređujem po kući, sve radim kao što sam to pre činila”, objašnjava Melita i dodaje da je za dug vek i vedar duh jako bitan smeh:

 

“Uglavnom dane provodim zanimljivo, družim se i smejem. Sa druge strane, dozvoljavam sebi da se povučem u sebe, jer sam tu najodvratnija, a kada izađem iz sebe onda sam dobra. Ponekad me uhvati tuga jer svesna sam godina i posla koji sam radila, ali i svega onoga što sam u životu nisam uradila. Međutim, iz ove se kože ne može”, pomirljivim tonom kaže glumica i nastavlja.

 

“Tužna sam i kada me boli nešto, a to se dešava svima koji su stari, takvo je to vreme koje dođe”, sa suzama u očima govori Melita, koja se pre više od tri decenije razvela od supruga Ivana Bihalija, koji je sin čuvenog književnika Pavla Bihalija.

 

Razvod od ljubomornog muža

 

“Bila sam primorana da odbijem brojne velike uloge zbog toga što mi je bivši suprug bio jako ljubomoran. U zenitu najveće slave dobijala sam veliki broj ponuda, ali on mi nije dozvoljava da ih prihvatim, jer se plašio šta će se dešavati na setu koji su van Beograda. Tako sam sve što se nije snimilo u prestonici odbijala. Možda je to moja greška, ali vreme ne mogu da vratim”, kaže glumica.

 

Melita kaže da je naviše boli rana, ona duševna što nema unučiće.

 

“Svakako da mi je teško što nemam dece, zaboli to ponekad jako, ali sama sam pravila svoj život. Nemam decu ni unuke, a opet sam nasmejana, valjda je to odlika jakih ljudi”, priča glumica, koju ljudi prepoznaju gde god da krene, a ona stane sa svakim da popriča.

 

“Pitaju me na pijaci: “Pa gde ste vi, nema vas više da glumite?”, a ja im kažem: “Kako me to nema, glumim i dalje, ali sada po kućama””, kroz smeh poručuje Melita, koja dan uvek počinje na isti način.

Smeh kao lek

 

“Moje komšinice i ja se redovno sastajemo ujutru kod mene. Ovaj kutak gde pijemo kafu nazvale smo “Moj kafić”. Leti je to terasa, a zimi u dnevnoj sobi. Kuvamo kafu, pravimo limunadu i tako provodimo dane. Ispričamo se, prelistamo atkuelne teme, a sve sa smehom. Dešava se da se samo smejemo, valjda nas ta radost drži tako zdravima. Ne postoji nijedan lek koji može da deluje tako jako kao osmeh”, savetuje Melita, i za kraj otkriva da li ima neostvarenih želja.

 

“Imam samo jednu želju, a to je da me zdravlje služi još malo. Sve ostalo mi nije toliko bitno”, završava priču Bihalijeva.

(Dijaspora.news/kurir.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top