All for Joomla All for Webmasters
Naša posla

Potpuno ludilo na beogradskom fakultetu: Čeka diplomu 5 godina, zaboravio šta je uopšte studirao

Među oštećenim diplomcima je i i M. P. (29) koji je na geografskom fakultetu diplomirao 2012. godine, ali više ni sam ne zna na kom smeru

Generacija stidenata koja je diplomirala 2012. godine na smeru prostorno planiranje Geografskog fakulteta punih pet godina čeka na izradu diplome.

Kako profil geograf-prostorni planer ne postoji u zvaničnoj listi stručnih, akademskih stručnih zvanja u Srbiji, ovi akademici ne mogu ni da dobiju svoje diplome.

Diplomci godinama čekaju da se reši ovaj problem na relaciji fakultet-univerzitet-KONUS-Nacionalni savet za visoko obrazovanje.

Među oštećenim diplomcima je i i M. P. (29) koji je na geografskom fakultetu diplomirao 2012. godine, ali više ni sam ne zna na kom smeru.

Planiram da idem u inostranstvo, ali ne mogu bez diplome. Na fakultetu mogu da dobijem uverenje da sam diplomirao koje traje šest meseci, ali sa njim mogu samo da se zaposlim u zemlji. Nisam očekivao da postupak može ovoliko da se oduži, ali evo punih pet godina čekam da uzmem diplomu u ruke – kaže on

Na fakultetu tvrde da će problem uskoro biti rešen, a dr Gordana Vojković, prodekan za nastavu, tvrdi da su diplome već otišle u štampu.

– Dugo je trajalo rešavanje ovog problema, ali smo ga konačno dočekali. Greška će biti ispravljena za generaciju koja je 2012. godine završila studije, dok su naredne generacije već uredno dobile diplome.

Ranijih godina mnogi fakulteti su kasnili sa izdavanjem diploma. Čekanje od dve, tri odine je bilo normalno, ali sada je u tu uvedeno više reda, jer je štampanje diploma od fakulteta preuzeo Rektorat

(Dijaspora.news/vecernje novosti)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top