All for Joomla All for Webmasters
Politika

MINISTAR MALI POKAZAO SVE SVOJE DIPLOME NA INSTAGRAMU! MOJ ODGOVOR NJIMA: Niko ne može da uništi ono što ste decenijama stvarali! Znanje niko ne može da vam oduzme (FOTO)

Ministar Siniša Mali objavio je na svom Instagramu sve diplome i akademske uspehe koje je postigao kako bi odgovorio na svakodnevne optužbe koje mu se upućuju povodom verodostojnosti doktorata.

“Kada odrastate u porodici u kojoj se svakodnevno govori o biznisu i ekonomiji – onda vam se nekako prirodno nameće i izbor zanimanja. Moj brat Peđa je tako odmah nakon osnovne škole upisao Srednju ekonomsku školu, a ja sam se odlučio za Petu beogradsku gimnaziju, prirodno – matematički smer. Ipak, nakon završene srednje škole, nije bilo dilema za dalje – izbor je pao na Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu. Ovo je „Javna pohvala“ povodom Dana fakulteta, za najbolji uspeh u 3. godini. Prvi veliki uspeh, naravno na ponos cele porodice Mali” – napisao je ministar u prvoj objavi.

 

https://www.instagram.com/p/B2302OUolyc/?utm_source=ig_embed

 

Potom je objavio za njega još jedno važno priznanje, koje je dobio u novembru 1995. i koje je za njega u tom trenutku bilo od neprocenjive važnosti.

“Povelja za najuspešnijeg studenta Ekonomskog fakulteta na usmerenju za marketing“ i novčana nagrada od 300 maraka. U to vreme sam bio u Oksfordu, gde sam polagao ispit za C2 nivo engleskog jezika, a nagradu je u moje ime preuzeo brat Peđa. Kada sam se vratio u Beograd, imao sam i šta da vidim – sačekala me je prazna koverta. Nisu mi ostavili ni jednu jedinu marku” – napisao je ministar uz “smajli”.

 

https://www.instagram.com/p/B231Dn_oL_1/?utm_source=ig_embed

 

Ministar je potom u sledećoj objavi otkrio da je na fakultet redovno dolazio u odelu sa kravatom, iako to nije tipično za studenta. Kaže da je razlog to što je u isto vreme počeo da radi sa svojim ocem Borislavom.

“Brat se i dalje šali sa mnom zbog toga. Posle četiri godine, dobio sam zvanje diplomiranog ekonomiste. Osim diplome, stigao je i prvi auto – bordo opel astra na poklon od roditelja”.

 

https://www.instagram.com/p/B231OTKo_H2/?utm_source=ig_embed

 

Potom je objavio i diplomu kojom je postao magistar.

“Kada sam dobio diplomu magistra ekonomskih nauka 1998. godine, otac i majka su bili posebno ponosni, jer sam imao najveće akademsko zvanje u porodici Mali”.

 

https://www.instagram.com/p/B231ZRTocAO/?utm_source=ig_embed

 

Naredne godine izabran je za jednog od tri studenta iz naše zemlje koji su dobili Ron Brown stipendiju.

“To mi je dalo mogućnost da se usavršavam u Americi, na Washington University-u u St. Louis-u. Mnogo veća konkurencija i još više učenja. Ovaj sertifikat znači članstvo u počasnom društvu „Beta gamma sigma“, koje okuplja studente iz cele zemlje koji su među 10% najboljih na osnovnim studijama biznisa, odnosno 20% najboljih studenata na master programima” – napisao je ministar Mali.

 

 

“Kada studirate van svoje zemlje, imate potrebu da se dodatno trudite, jer znate da ste tu sa samo jednim ciljem. Neki misle da sam možda u Americi i preterivao u tome – bio sam asistent na nekoliko predmeta na svom univerzitetu, bio sam član brojnih udruženja koja su se bavila finansijama, imao sam priliku da vodim tim studenata na takmičenju iz oblasti finansija…. Ovo je diploma sa još jedne magistrature, ovog puta sa Washington University u St. Louis-u u SAD” – objavio je ministar uz fotografiju diplome.

 

 

Potom je došao na red i sledeći akademski uspeh Siniše Malog.

“Ovo je sigurno najteži ispit koji sam ikada polagao. Tri godine učenja, tri dela ispita, u tri grada – Njujorku, Pragu i Budimpešti. Poslednji deo sam položio 2003. godine, mnogo pre pisanja doktorskog rada, iako se po nekom pravilu polaže posle, pošto ima mnogo veću težinu. Po polaganju tog poslednjeg dela, držao sam predavanja drugim potencijalnim kandidatima na G17 Institutu Beogradu, kako bih im pomogao da polože” – piše u objavi.

 

 

“Iako sam posle završenih magistratura počeo da radim, želeo sam da položim još jedan ispit – ovog puta za sticanje zvanja „porfolio menadžera“, koje izdaje “Komisija za hartije od vrednosti”” – napisao je Mali o još jednoj svojoj diplomi.

 

 

Poslednja objava dokaz je da ministar i dalje radi na svom akademskom usavršavanju, kaže i on sam.

 

 

“Ova slika je nastala pre par nedelja, dok sam se spremao za ispit iz oblasti upravljanja alternativnim investicijama (CAIA – Chartered Alternative Investment Analyst). Polagao sam ga 10. septembra, a sad čekam rezultate. Stvarno verujem u to da čovek svakodnevno treba da se usavršava, da radi na sebi, i da se ne opušta previše u svom svakodnevnom udobnom okruženju. Nažalost, ima onih koji svakodnevno rade na tome da uruše sve ono na čemu ste decenijama radili. Moj odgovor njima je – Znanje niko ne može da vam oduzme!” – piše u objavi na Instagramu.

 

 

Dijaspora.news/Kurir.rs

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top