All for Joomla All for Webmasters
Bosna i Hercegovina

POSLE 5 MESECI POČELO SUĐENJE STUDENTU IZ BIH U TURSKOJ: Roditelji ogorčeni jer nema ni advokata

Suđenje Samedu Nadareviću, jedinom uhapšenom državljaninu Bosne i Hercegovine posle neuspelog vojnog puča u Turskoj, počelo je danas u ovoj državi.
BiH student Samed Nadarević već se skoro pet meseci nalazi u pritvoru u Silivri u Turskoj, pošto su ga vlasti ove države uhapsile zajedno sa hiljadama turskih državljana posle pokušaja vojnog udara u ovoj zemlji sredinom jula.Nadarević, poreklom iz cazinskog naselja Pjanići, bio je student arhitekture na državnom univerzitetu u Istanbulu i stipendista države Turske. Uhapšen je 25. jula pod optužbom da je koristio stan koji je u vlasništvu organizacije Fethulaha Gullena, za kojeg turske vlasti smatraju da stoji iza pokušaja vojnog puča.

Njegovi roditelji, koji maksimalno izbegavaju medije, tvrde da je reč o velikom nesporazumu i da Samed nema nikakve veze sa događajima od 15. jula. Prema njihovim tvrdnjama, Samed nema ni advokata, pa se mogućnost pravičnog suđenja nalazi pod velikim znakom pitanja.

Posebno su ogorčeni na državne vlasti, koje, po njihovim rečima, nisu preduzele skoro ništa kako bi zaštitile svog državljanina, što je normalna praksa u svetu.

Prijatelji porodice Nadarević kažu da su Samedovi roditelji poslednjih dana u očajnom stanju i potpuno shrvani činjenicom da ne mogu da pomognu svom detetu.

Samedov otac, Mujo Nadarević, planira da otputuje za Tursku u što skorijem periodu kako bi došao do najmlađeg sina.

(Dijaspora.news/Klix.ba)

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top