All for Joomla All for Webmasters
Sport

PERIOD KADA SU DOKTORI SUMNJALI NA RAK JE IZA NJE: Razmišljam o udaji i deci!

Posle sjajnih rezultata koje je beležila kao tinejdžerka, kao i na početku seniorske karijere, jedna od naših najboljih teniserki Jelena Janković poslednjih godina bila je prinuđena da uspori tempo.

Razlog tome bile su mnogobrojne povrede, zbog kojih joj nije uspevalo da pruži svoj maksimum na terenu, a teški trenuci naveli su je da se posveti sebi i svemu što je propustila odrastajući uz “beli sport”. Kao nepopravljivi optimista, zgodna tridesetjednogodišnjakinja ni u najtežim trenucima, kada su lekari sumnjali da ima rak, nije posustajala.

“Sportski život obiluje usponima i padovima, tako da su povrede sastavni deo tog života. Nesrećnim sticajem okolnosti, često sam se povređivala, tako da sam došla u situaciju da razmišljam o mom teniskom životu. Petnaest godina se profesionalno bavim ovim sportom koji mnogo volim i kome sam izuzetno posvećena. Vrlo teško podnosim povrede, u smislu oporavka, jer mom karakteru ne prijaju mirovanja te vrste. Najteža mi je bila povreda ramena, koju sam zadobila dva puta i za koju je bio potreban duži oporavak. Imala sam poteškoće da radim osnovne stvari i zbog položaja mišića, čak sam imala poteškoće pri disanju”, priseća se Jankovićeva kojoj su doktori u jednom trenutku posumnjali na kancer.

“Prilikom povrede ramena za vreme snimanja te regije pojavila se sumnja na kancer. Samim saznanjem da postoji sumnja na tako nešto mnogo sam se uplašila. U tim momentima, dok sam čekala rezultate sa raznoraznih pregleda, činilo mi se da minuti traju kao večnost. Po prirodi sam veliki optimista i ma koliko mi je bilo teško, pokušavala sam da ostanem pozitivna, ubeđujući sebe da će se sve završiti na nabolji mogući način”, kaže Jankovićeva.

Jelena Janković, foto: ProfimediaJelena Janković, foto: Profimedia

Planirate li da igrate tenis sve dok vas zdravlje bude služilo i gde sebe vidite u tom sportu?

– Onog trenutka kad budem osetila zasićenost i kada budem smatrala da druge životne stvari imaju prioritet, sigurno je da ću se povući. U principu, takve stvari se ne planiraju nego se samo dese u odgovarajućem trenutku.

Vaš brat se nedavno oženio, koliko ste učestvovali u organizaciji venčanja?

– Zbog prirode mog posla nisam bila u prilici da se bavim organizacijom venčanja. Mladenci i roditelji su se bavili tim delom posla i sugurno je da smo se svi radovali tom divnom događaju.

Da li vas je njegovo venčanje inspirisalo da i sami počnete da razmišljate o udaji?

– Kao svaka normalna devojka i ja priželjkujem taj trenutak.

Posle raskida duge veze, odlučili ste da se posvetite sebi. Da li je došlo vreme da pustite nekog u svoj život?

– Trebalo mi je dugo vremena da neke stvari prevaziđem i okrenem se sebi. Ne volim da pričam o privatnom životu i uvek sam želela da taj deo moje intime bude samo moj. Reći ću vam samo malo, jer znam da mnoge zanima. Emotivno sam ispunjena i postoji neko ko me čini srećnom.

Da li biste voleli da se uskoro ostvarite u ulozi majke?

– Nadam se da će i taj trenutak uskoro doći.

Hello

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top