All for Joomla All for Webmasters
Bosna i Hercegovina

PORODIČNI MASAKR ZBOG NOVCA: Ubio sina Duška sekirom, pa leš prekrio krečom

Radovan Đujić (72) uhapšen je jer je sekirom ubio svog sina Duška (44), a zatim leš polio krečom i dva meseca ga krio u hodniku porodične kuće u Brezičanima kod Prijedora u Republici Srpskoj!

Radovan se nakon stravičnog zločina ponašao kao da se ništa nije dogodilo, pa je čak pekao rakiju ispred kuće u kojoj je sinu smrskao glavu!

Kako se saznaje u prijedorskoj policiji, ubistvo je otkriveno 6. decembra, kad su komšije porodice Đujić prijavile policiji da duže vreme nisu videle Duška.

– Inspektori su došli do Radovanove kuće i pitali ga gde mu je sin. On je hladnokrvno rekao da je Duško otišao da kupi nešto i da će se brzo vratiti. Međutim, to je bilo sumnjivo jer su komšije rekle da Duška nisu videle mesecima. Policajci su zato ušli u kuću i počeli da je pretražuju. U prizemlju kuće zatekli su Radovanovog mlađeg sina, koji je ometen u razvoju, a na spratu, u hodniku, primetili su gomilu kreča. Kad su razgrnuli kreč, otkrili su leš u fazi raspadanja – naveo je izvor iz istrage.

On ističe da se ubistvo dogodilo nakon što su se Radovan i Duško posvađali oko novca.

– Duško je živeo od socijalne pomoći i stalno je tražio novac od oca, koji najčešće nije hteo da mu ga daje. Kobnog dana, u donjem delu kuće, u kom je živeo Duško sa svojim bratom, izbila je žestoka svađa – kaže sagovornik.

– Razjareni Radovan je uzeo sekiru i tupom stranom, naočigled svog mlađeg sina, više puta Duška udario u glavu. Zatim je leš odneo na sprat kuće, gde ga je posuo krečom. Radovan je potom mlađem sinu zapretio da ne sme da se penje na sprat, a onda je nastavio život kao da se ništa nije dogodilo – dodaje sagovornik.

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy
Komšije porodice Đujić kažu da su i Radovan i Duško voleli da popiju koju čašicu više i da su se često svađali, ali da niko nije mogao ni da pretpostavi da će doći do tragedije.

– Često su bili pijani, pa smo svi mislili da su se zato i svađali. Radovan je imao penziju i neku socijalnu pomoć, koja nije bila velika, a morao je da izdržava Duška, koji je živeo od socijale, kao i drugog sina, koji je ometen u razvoju – pričaju komšije.

Radovanu je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati, nakon čega će biti izveden kod tužioca na saslušanje.

Foto-ilustracija: Profimedia/INSADCO Photography
Pronađena krvava sekira u kući

Prijedorska policija je saopštila da je u porodičnoj kući Đujića pronađena sekira sa tragovima Duškove krvi. Nakon obdukcije utvrđeno je da je Radovan Đujić ubio sina tupim delom sekire.

– Na to ukazuje više smrtonosnih povreda na glavi, koje su zadate tupim predmetom. Budući da je sekira bila okrvavljena, jasno je da je to predmet kojim je počinjeno ubistvo – rečeno je u policiji.

(dijaspora.news/Informer)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top