All for Joomla All for Webmasters
Srbija

Ponuda za posao u Srbiji: Sedite u automobilu 12 sati za platu od 35.000 dinara, ali to niko neće da radi

Nezaposleni slabo regauju na oglase za hitno potrebne radnike

Uslužna zadruga u Sivcu ne može da nađe dovoljno radnika za brojne poslove koje nudi na određeno vreme iako u kulskoj opštini a posebno u Sivcu, ima mnogo nezaposlenih. Direktor zadruge Željko Varagić navodi da bi godišnje mogao da zaposli više od hiljadu ljudi na privremenim i povremenim poslovima, ali nezaposleni slabo regauju na oglase za hitno potrebne radnike, prenose “Večernje novosti”.

– Zadruga dodeljuje poslove po ugovorima na 120 dana, koji se po isteku roka obnavljaju, pa se kasnije može ostvariti i novčana naknada za slučaj nezaposlenosti, takozvano materijalno. Svim radnicima se uplaćuje socijalno, zdravstveno i penzijsko osiguranje, a preko roditelja zdravstveno se osiguravaju i njihova deca. Takođe, svakom radniku se obezbeđuje prevoz do posla i nazad, oprema za rad i jedan obrok u toku radnog vremena – predočava Varagić za Novosti.

Jedan od poslova za koji zadruga ne može da nađe radnike je i nadziranje sistema za navodnjavanje.

– Potrebno je da taj radnik ima auto, u koji će poslodavac sipati gorivo, a zadatak je da se prati rad automatski podešenog sistema i ponekad pritisne senzor. Radi se 12 sati, pa isto toliko odmara, a praktično se presedi u autu za platu od oko 35.000 dinara – kaže Varagić.

Satnica u ovoj zadruzi staje od 15o do 200 dinara a poslova ima na njivama, u fabrikama i trgovinama širom Bačke.

– Potrebni su radnici na branju jagoda, okopavanju repe i krompira, prebiranju luka i utovaranju sena – navodi Varagić koji je nedavno objavio oglas za 50 radnika u mikromarketima u Novom Sadu a za koje se još niko nije javio.

(Dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top