All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

Ponovo prepucavanje između Slovenaca i Hrvata: Gde je granica i čija je riba iz mora?

Nota je upućena jer Hrvatska odbija da prihvati odluku i zbog incidenta između slovanačke i hrvatske policije i ribarskih brodova na pograničnom području u Piranskom zalivu

Slovenija je uputila Hrvatskoj diplomatsku notu pozvavši je da sprovede odluku o granici, koju je doneo Arbitražni sud u Hagu, saopštilo je danas slovenačko Ministarstvo inostranih poslova.

Nota je upućena jer Hrvatska odbija da prihvati odluku i zbog incidenta između slovanačke i hrvatske policije i ribarskih brodova na pograničnom području u Piranskom zalivu, prenela je STA.

Slovenija je ponovila u noti svoju posvećenost sprovođeju međunarodnih zakona i dogovora o arbitraži.

– U duhu dobrosusedskih odnosa Slovenija je pozvala Hrvtasku da učestvuje u potrazi za najboljim načinom da se odluka sprovede – navedeno je u saopštenju slovenačkog Ministarstva inostrenih poslova.

Slovenački premijer Miro Cerar izjavio je ranije danas da slovenački policijski bordovi nemaju instrukcije da urade bilo šta drugačije od onoga što rade.

Prema interpretaciji slovenačke strane, u subotu je došlo do graničnog incidenta u Piranskom zalivu jer su hrvatski ribari uplovili i lovili ribu do polovine zaliva, na području za koje Ljubljana tvrdi da je odlukom arbitraže pod njenim nadzorom.

(Dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top