All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

Pljačkaše zlatare u Italiji odala komunikacija na srpskom jeziku

Dvojica Srba, Uroš Ivković (30) i Aleksandar Šarac (29) uhapšeni su zbog pljačke luksuzne juvelirnice u Milanu, kada su u septembru 2016. godine oteli nakit vrijedan više stotina hiljada eura.

Vjeruje se da su lopovi, koji su opljačkali nakit “u stilu Pink Pantera”, dio šire grupe pljačkapa koji su operisali u velikim evropskim gradovima.

Kako pokazuje snimak sigurnosnih kamera koji je nedavno objavljen na internetu, jedan od pljačkaša najprije je stigao u juvelirnicu, izgiravajući lažnog kupca. On je od prodavačice zatražio da mu pokaže dragulje, govoreći pritom na engleskom jeziku. Kako snimak pokazuje, nesrećna žena je potom otišla do prostorije sa sefom, gdje je lopov sustigao, oborio na pod i vezao joj ruke.

Njegov saučesnik je zatim nonšalantno ušao u radnju i “počistio” sef. Dragulje i nakit su potrpali u torbe koje su sa sobom nosili, nakon čega su opušteno napustikli radnju na glavni ulaz.

 Ivković je, prema pisanju italijanskih medija, ranije osuđivan zbog manjih krađa u Italiji, ali i u Srbiji. Šarac je, s druge strane, uhapšen u Srbiji po međunarodnoj potjernici, i Italija će vjerovatno tražiti njegovo izručenje. Policija traga i dalje za trećim saučesnikom u pljački.

“Bila je to dobro pripremljena grupa, s pažnjom su planirali napad. Pljačka je trajala svega nekoliko minuta, alarm se oglasio tek pola sata kasnije, kada ga je uključila radnica kada je uspjela da se oslobodi. Pljačkaši su već šest sati kasnije bili na granici Hrvatske i Srbije”, saopštili su juče italijanski inspektori na konferenciji za medije.

Jedan od istražitelja pljačke rekao je da su inspektori imali sreću da je vezana radnica znala po neku riječ srpskog, pa je razumjela kada je jedan lopov u toku pljačke kratko drugom rekao – “Čekaj”. Taj detalj usmjerio je inspektore na Srbiju, i na kraju rezultirao hapšenjem.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top