All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

KAD CRNOGORAC TRENIRA SLOVENCE Ovako je Vujović objasnio VELIKI USPJEH i nasmijao region!

Veselin Vujović je čovjek o kojem bruji region… Na rukometnom Svjetskom prvenstvu u Francuskoj sa Slovencima je stigao do bronzane medalje. U meču za treće mjesto pobijedio je Hrvatsku, a veliki trijumf objasnio je kroz vic.

Veselin Vujović

Foto: ReutersVeselin Vujović

Vujović je riješio da se našali na račun Crnogoraca i stereotipa o lijenjosti.

 – Kažu ljudi, Slovence trenira Crnogorac, pa igraju samo 10 minuta! Tako nekako… – rekao je Vujović Slovencima na dočeku posle velikog uspjeha.

Hrvatska je tokom cijelog meča imala prednost, a Slovenci su poslednjih 10 minuta odigrali tajfunski i na kraju zasluženo slavili (31:30).

Vujović je krajem 2014. godine peuzeo kormilo najtrovejnijeg hrvatakog RK Zagreb, ali je u doživio četiri uzasptopna poraza u Ligi šampiona i saradnja je okončana,

Vujović je rođen na Cetinju i rukometnu karijeru započeo je u RK Lovćen, te nastavio u šabačkoj Metaloplastici, koja je tada bila jedna od vodećih jugoslovenskih klubova.

 Nakon Šapca, otišao je u Barselonu, s kojom je osvojio EHF Ligu prvaka, a karijeru je svršio u Granollersu. Uz onu u s Barcelonom, Vujović je osvojio još dva Kupa prvaka s Metaloplastikom (1985. i 1986.).

Drugo mjesto u Kupu prvaka osvojio je 1984. s Metaloplastikom, a u finalu izgubili su od praške Dukle te 1990. s Barcelonom, a u finalu je bio bolji SKA iz Minska. Godine 1986. imenovan je za najboljeg športistu Jugoslavije, a dvije godine kasnije, bio je počašćen imenovanjem za prvoga Igrača godine IHF-a.

(volimpodgoricu/blic/wikipedija/

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top