All for Joomla All for Webmasters
Srbija

PLAČE I NEBO I ZEMLJA: Martin i Milica su imali samo svoje bebe, a njih je progutao požar!

Dečak od dve i devojčica od godinu dana, stradali su u subotu kada su se, po prvim rezultatima, upalile svećice na novogodišnjoj jelki!

Nezapamćena tragedija desila se u žabarskom selu Porodin, dok je majka bila u štali, gde je hranila stoku.

– Reč je o porodici Martina Jeremića, koji se sa suprugom Milicom pre nekoliko godina doselio u Porodin iz Jagodine. Čuli smo da su svećice na novogodišnjoj jelci izazvale kratak spoj, da je žar pao na pod, pa se vatra brzo prošririla na celu kuću – pričaju meštani Porodina.

S druge strane, po priči meštana, postoji i verzija da je dečak otvorio šporet i da je iz njega ispala varnica, a da se vatra razbuktala i brzo proširila na celu kuću.

– Majka je iz štale čula vrisak dečaka – nastavljaju očevici. – Potrčala je ka kući, ali od vatre nije mogla ni da priđe svom domu. Nesrećna žena je odmah otrčala do komšija, koji su pozvali vatrogasce.

– Vatrogasci su za desetak minuta stigli na lice mesta. Međutim, nesrećnoj deci nije bilo spasa. Njihova tela pronađena su u ruševinama kuće – nastavljaju meštani.

Meštani pričaju i da je Martina, oca nastradale dece, uvek pratila tužna sudbina.

– On je u Porodin došao iz Svilajnca, jer ga je u našem selu usvojio čovek po imenu Mira, koji sa svojim sinom nije bio u dobrim odnosima – kažu Porodinci.

– Kobnog jutra, Martin je otišao u šumu da porodici donese ogrev. Pored toga, radio je najteže fizičke poslove kako bi prehranio porodicu, a onda je, za samo desetak minuta, ostao bez svega.

Osnovno javno tužilaštvo u Požarevcu naložilo je obdukciju tela nesrećne dece. Otvorena je i istraga, koja bi trebalo da pokaže šta je uzrok izbijanja požara, kao i da li ima odgovornosti majke za ovu nesvakidašnju tragediju.

(dijaspora.news/Blic/G. Popović/Foto: Tpknews/Privatna arhiva)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top