All for Joomla All for Webmasters
Srbija

Ovo su samo neke od žena koje je napasnik Jutka zlostavljao, ali su one bile najhrabrije da o tome progovore

Do sada je desetak žena prijavilo da ih je Jeličić seksualno uznemiravao.

Predsednika opštine Brus MilutinaJeličića Jutku  deset žena je prijavilo zanasilje, ali samo su neke od njih smogle snage da govore javno.

Reč je o različitim profilima žena, većina između 30 i 40 godina, koje su imale neki problem zbog kojeg su se obratile Jeličiću. On je to tumačio kao slabost, što ih je u njegovim očima, verovatno činilo lakom metom, piše Blic.

15.000 vulgarnih poruka 

Foto: Privatna arhiva

Marija Lukić je dve godine radila kao sekretarica Milutina Jeličića Jutke, a od pre šest meseci od kada je predsednik opštine Brus preleteo iz Nove Srbije u Srpsku naprednu stranku su i stranačke kolege. Za te dve godine poslao joj je preko 15.000 lascivnih i vulgarnih sms poruka u kojima je poziva da bude intimna s njim. U porukama se može videti da je seksom ucenjivao kako bi joj obezbedio napredovanje u poslu.

– Uznemiravanje je bilo konstantno, govorio je svakakve stvari, slao poruke. Jednom prilikom me je na silu poljubio – rekla je Marija Lukić za “Blic”.

O tome da je poljubac bio na silu i mimo volje mlade žene, svedoči i poruka koju joj je nakon tog incidenta poslao, a koju je ona kasnije preala policiji.

– Izvini što sam te malo ljubio danas, malo nasilno mimo tvoje želje i volje. Neću više glupo je što ovo radim jednostrano – napisao je Jeličić.

Zbog konstantnog pritiska i uznemiravanja, Lukićeva je oktobra prošle godine potražila stučnu pomoć psihijatra. A kada više nije mogla da izdrži, sve poruke je postavila na Fejsbuk.

– Posle toga, u gradu su me presrela trojica njegovih batinaša, seli smo u restoran, a oni su me naterali da obrišem poruke i napišem da ništa od toga nije istina. Morala sam to da uradim, pretili su mi – navela je Lukićeva za naš list.

Srećom, neko od gostiju restorana čuo je razgovor i prijavio slučaj policiji, posle čega joj je stigao poziv da se javi policiji kako bi dala izjavu. Slučaj je tako počeo da se odmotava…

Lukikćeva je udata, ima dvoje dece, a zbog neprijatnosti poslednjih mesec dana nije išla na posao. Zbog pretnji je napustila svoj stan i sklonila se sa decom koja, takođe, nisu jedno vreme išla u školu.

Otac, brat i ljubavnik 

Foto: Facebook/Snezana Bojic

Tridesetogodišnja Snežana Bojić druga je žena koja je smogla snage da prijavi seksualno uznemiravanje Milutina Jeličića Jutke. Njen otac Andreja Bojić i Jutka se poznaju ceo život, išli su u školu zajedno.

Kada je diplomirala na Filološkom fakultetu, dugo je bila bez posla, pa je Bojić pozvao Jeličića i zamolio ga za uslugu.

– Pitao sam da je ubaci da radi nešto, nije joj potrebna plata, nego samo da joj podignemo moral – ispričao je Bojić.

Posle nekoliko dana, stigao je poziv i Snežana je zaposlena u Narodnoj biblioteci. Tada su počeli problemi… Jeličić je dolazio često i govorio joj razne neprimerene komentare, što je Snežana ignorisala.

– Jednom kada je došao u biblioteku, tražio je da mu skuvam kafu što sam počela da radim. Onda je rekao kako će mi biti i otac i brat i ljubavnik, da treba da se ljubkam s njim i da sve ostane ispod kamena da ne kažem tati. Kada sam ga pitala kako ga nije sramota da mi se tako obraća, zatvorio je vrata, nasrnuo na mene, gurnuo mi ruku pod suknju. Istrgla sam se i pobegla – poverila nam je Snežana Bojić.

Posle toga završila je na psihijatriji gde je ležala 12 dana.

Andreja Bojić kaže da je zahvalan Mariji Lukić što je prva istupila javno, jer su se zahvaljujući njoj on i njegova ćerka osmelili.

– Ne interesuje me šta će biti s njim, ne želim mu zlo. Samo hoću da moje dete bude zdravo i da se ovo više nikome ne dogodi – rekao je Bojić.

Seks je akontacija za zaposlenje

Foto: Facebook/Sandra Milanovic

Sandra Milanović je više puta išla kod Jeličića da ga moli da je zaposli kao vaspitačicu za šta se školovala.

– Već posle prvog sastanka, nisam još ni izašla iz njegove kancelarije, pustio mi je poruku da ga uzbuđujem – kaže Milanovićeva.

Svaki susret završavao se na sličan način, uz gomilu nasrtaja i uznemiravanja. Milanovićeva i Jeličić su članovi SNS-a, pa je jednom prilikom dobila zadatak da dođe u centralu stranke u Brusu da mu objasni nešto na kompjuteru.

– Zvao me je baš u trenutku kada je sekretarica napustila stranku i otišla po decu u vrtić. Odmah je počeo da se ponaša neprimereno i da izgovara vulgarne stvari. Krenuo je rukom ka mojim nogama i međunožju, a onda sam ustala. Ja sam se otimala da izađem iz kancelarije, a on me je uvlačio unutra. Jedva sam pobegla – poverila nam se Milanovićeva.

Kaže da je više puta upozoravala Jutku da “drži čvrsto kaiš na pantalonama, da sebi ne bi napravio problem”, ali da je nije poslušao.

– Govorio je da je seks akontacija za zaposlenje – navodi ona.

Kaže da je Jeličić prvo obećavao stalno zaposlenje, a kako je uočavao njeno odbijanje, ponuda je padala.

Prema pisanju Blica do sada je desetak žena prijavilo da ih je Jeličić seksualno uznemiravao, a po nalogu Višeg tužilaštva u Kruševcu, za sada je izjavu policiji dalo njih pet. Očekuje se da u narednim danima budu saslušane i ostale žrtve.

(dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top