All for Joomla All for Webmasters
Srbija

Ovo se zove humanost: Vesna još nije sakupila novac za lečenje svog deteta, ali je nesebično pomagala Tei

– I za moju Dacu apeluju mnogi i mislim da je to prirodno za jedno ljudsko biće. Kakav bih ja bila čovek ako bi zažmurila na tuđu muku? – sve je što je imala da kaže Vesna Drašković, majka Danijele Kovačević koja je 7,5 godina u komi

Humanost ljudi u Srbiji ne poznaje granice. Mala Teodora Vranješević (9) iz Kragujevca do kraja nedelje otići će u Nemačku na transplantaciju koštane srži a u tome joj je pomogla i Vesna Drašković, majka devojke koja je 7,5 godina u budnoj komi i koja, takođe, sakuplja novac za lečenje svoje ćerke.

Otkako je u javnosti odjeknula vest da Tea, koja boluje od akutne mijeloidne leukemije, mora što pre u Nemačku i da je neophodno da se svi uključimo i pomognemo joj, Vesna je bila aktivna na društvenim mrežama i pozivala ljude da šalju SMS poruke i uplaćuju novac za Teodoru.

Sve to ne bi bilo čudno da i njena Danijela, sa čije zvanične stranice za pomoć je apelovala za pomoć Teodori, takođe, ne mora što pre u Centar za rehabilitaciju osoba u komi, nedaleko od Štutgarta.

– Samo smo tako u mogućnosti da pomognemo jedno drugom. I za moju Dacu apeluju mnogi i mislim da je to prirodno za jedno ljudsko biće. Kakav bih ja bila čovek ako bi zažmurila na tuđu muku? – sve je što je imala da nam kaže Vesna Drašković, Danijelina majka.

Danijela je, da podsetimo, u stanju budne kome upala 2009. godine nakom porođaja carskim rezom u novosadskom porodilištu “Betanija”. Ona je sa 17 godina 13. oktobra 2009. godine rodila malu Mariju, ali njena radost nije dugo trajala. U porodilištu je dobila sepsu, zbog koje je upala u budnu komu.

Od te kobne 2009. pa sve do početka 2016. godine bila je vezana za krevet. Život biljke napustila je tek kada je prošle godine otišla u Nemačku na lečenje. Terapije kojima je bila podvrgnuta svakodnevno po više sati doprineli su da sedi, drži hemijsku olovku i tablet…

Da bi bila još bolje, potrebno je što pre da ode opet u Nemačku a za to im je neophodno minimum 48.000 evra, od kojih imaju malo više od 22.000.

Pomozimo Danijeli da ozdravi. Pomozimo joj da ćerki Mariji pruži detinjstvo kako zaslužuje!

(Dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top