All for Joomla All for Webmasters
Srbija

“Ovo je Kosovo, ovo nije Srbija”: Lider Partije kosovskih Srba pretio pištoljem, PA UHAPŠEN?!

Ovo je Kosovo, ovo nije Srbija, odlepljujte plakate da vas ne pobijem – navodno je vikao pre hapšenja

Predsednik Srpske liste Slavko Simić izjavio je večeras da je Aleksandar Jablanović, lider Partije kosovskih Srba, uhapšen nakon što je u Leposaviću pretio repetiranim pištoljem aktivistiam SL jer lepe plakate stranke.

– Jablanović je uperio pištolj u našeg aktivistu i počeo da viče: ”Ovo je Kosovo, ovo nije Srbija, odlepljujte plakate da vas ne pobijem” izjavio je Simić za Tanjug.

Kako je rekao, naišla je interventna jedinica policije koja je pokušala da uhapsi Jablanovića, koji je počeo da beži, ali je potom ipak uhapšen.

– Prema našim informacijama, ipak je savladan, uhapšen i oduzet mu je pištolj. Očekujemo da policija odredi pritvor Jablanoviću – rekao je Simić.

Navodeći da je svojim postupkom Jablanović pokazao koliko je srbomrzac, Simić kaže da u ovom trenutku revoltirani aktivisti Srpske liste protestuju ispred zgrade policijske stanice.

Ovim povodom oglasila se i Kancelarija za KiM, koja je najoštrije osudila napad lidera Partije kosovskih Srba Aleksandra Jablanovića na aktiviste Srpske liste u Leposaviću, nazivajući ga siledžijskim.

Kancelarija je apelovala na sve građane Srbije na KiM da ne nasedaju na provokacije političara koje je Priština kandidovala kako bi uneli pometnju među srpski narod u našoj južnoj pokrajini.

– U paničnom strahu da će se na predstojećim vanrednim parlamentarnim izborima na Kosovu i Metohiji njegova karijera završiti debaklom, Jablanović je pribegao metodama zbog kojih su on i ostali članovi njegove porodice i stekli imidž incidentnih i kriminogenih ljudi – navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM, dostavljenom Tanjugu.

U saopštenju se navodi da Jablanović “očito zna da će njegov politički flert sa albanskim partijama birači kazniti na izborima, i sada, kada više nema šta da izgubi, nastoji da delegitimizuje izborni proces”.

– Onaj ko poteže oružje na svoje sunarodnike samo zato što su prozreli kakva je njegova uloga na predstojećim izborima, legitimiše se kao šegrt terorističke OVK, i zaslužuje ne samo da krivično odgovara, već i da odgovara pred sudom istorije, koji je stroži od bilo koje pravosudne institucije – ističe se u saopštenju.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju još jednom upućuje nedvosmislenu podršku Srpskoj listi i njenim nastojanjima da građani u našoj južnoj pokrajini dobiju političke predstavnike kakve zaslužuju, koji će svoj narod braniti od onih koji mu prete nasiljem, dodaje se u saopštenju.

(Dijaspora.news/tanjung)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top