All for Joomla All for Webmasters
Mesta

Ovo je 2. po veličini hram na Balkanu: Odmah iza Hrama Svetog Save, bastion pravoslavlja uzdiže se u Valjevu

Za vreme radova na postavljanju podnog grejanja u hramu Vaskrsenja Gospodnjeg sva bogosluženja se obavljaju u obližnjoj novoizgrađenoj crkvi svetog Nektarija Eginskog

Valjevski hram Vaskrsenja Gospodnjeg dobiće podno grejanje, a radovi koštaju 7,4 miliona dinara.

U prvoj fazi radova, kako objašnjava starešina hrama Dragimir Jovanović, planirano je postavljanje cevi i drugih grejnih elemenata, a zatim izrada ravnajućeg sloja, koji će zaštiti instalacije.

– O načinu i izboru grejanja između peleta ili dogrevanja vode iz bušotina oko hrama još uvek se razmišlja, kao i o završnim radovima sa postavljanjem mermernih ploča na oko 1.000 kvadrata poda, za koje tek treba obezbediti novac. Ipak, od iduće zime podno grejanje će raditi – poručuje Jovanović za “Blic”.

Drugi po veličini hram SPC, posle Hrama Svetog Save u Beogradu, gradi se od 1992. godine, kada je temelje osveštao pokojni patrijarh Pavle. Ove godine, međutim, iz valjevskog budžeta nisu izdvojene pare za nastavak uređenja bogomolje.

– Mi smo, ipak, odlčni da uz pomoć sredstava SPC i donatora postavimo mermerni pod i da u oltarskom delu uradimno paraklise vladike Nikolaja i oca Justina – kaže Jovanović.

Za vreme radova na postavljanju podnog grejanja u Hramu Vaskrsenja Gospodnjeg sva bogosluženja se obavljaju u obližnjoj novoizgrađenoj Crkvi Svetog Nektarija Eginskog.

(Dijaspora.news/blic)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top