All for Joomla All for Webmasters
Bosna i Hercegovina

OVIM GOVOROM JE PODIGAO PRAŠINU Dodik: 2018. je važna kao 1991, o politici i na slavama

Godina 2018. biće ključna za budućnost BiH i RS, a članstvo SNSD zaduženo je da širi stranačku propagandu čak i na slavama.

Ovo su neke od ključnih poruka iz govora predsednika SNSD Milorada Dodika održanog 30. oktobra u Banjaluci, prilikom sastanka sa novozabranim načelnicima i odbornicima te stranke.

 Velika prašina digla se nakon što je u javnost dospeo deo u kome Dodik najavljuje „crnu knjigu“ za prelatače i ostale koji su naneli štetu SNSD. Međutim, i u ostatku govora, koji je objavljen u stranačkom listu „Argumenti“, još je mnogo važnih poruka koje otkrivaju kako će se SNSD ponašati.

– Prešli smo na period kada slave kreću. Znate da slave generišu značajan deo političkog razmišljanja. Molim vas da budete aktivni tamo gde vam se ukazuje prilika, da o tome govorite. Naoružajte

se informacijama, na kraju proleća, pre sunca – poručio je Dodik.

Njegova je teza da je pobeda na ovogodišnjim lokalnim izborima samo uvod u opšte izbore 2018. Dodik, koji je i predsednik RS, tvrdi da će se posle 2018. „ponovo pokušati izgraditi BiH u pogledu izgradnje njene nove strukture“ i da će u tom procesu Srpska loše proći ukoliko ne pobedi SNSD.

– Godina 2018. je ne manje važna nego što je bila, čak i 1991. Ne dobijemo li apsolutnu većinu 2018. kao SNSD, ne dobijemo li 60-70 odsto zajedno sa koalicionim partnerima, put RS će biti veoma neizvesan, a onda nam nikome neće pomoći. Ne treba nam u ovom vremenu bilo kakvo sukobljavanje sa koalicionim partnerima – poručio je Dodik.

Foto: S Pasalic / RAS Srbija

Ponovio je da je SNSD na stranačkom Saboru obećao da će krajem 2017. i u 2018. razmisliti o raspisivanju referenduma o statusu RS, ali je napomenuo da neće biti nikakve avanture i da će se ovaj potez „pravo vreme oceniti“.

Borenović: Srpska kreditima zavijena u crno

Predsednik PDP Branislav Borenović za „EuroBlic“ kaže da 2018. jeste ključna godina, ali iz drugih razloga.

Branislav Borenović

Foto: Dejan Božić / RAS SrbijaBranislav Borenović

– Ako tada pobedi SNSD, Srpska će nestati. Jedini način da je sačuvamo ekonomski, kao jedan od dva ravnopravna državotvorna entiteta u BiH, jeste da pobedimo režim predvođen Dodikom koji je RS zavio u crno ogromnim kreditima, delovanjem bez perspektive i dubiozom. Jedini način na koji Dodik može da opastane jeste da pozove u pomoć prijatelja, tj. Bakira Izetbegovića – kaže Borenović.

Milorad Dodik o:

  • Sebi

Vratila mi se energija ili volja koja se graniči ili me podseća na one naše prve dane i pobede.

  • Hrvatima

Držimo korektne odnose sa hrvatskim predstavnicima u BiH, a njima je jasno da će zahvati u pogledu političkog i teritorijalnog kapaciteta RS biti odbačeni.

  • Bošnjacima

Što se tiče bošnjačke političke scene, mislim da će se ona u naredne dve godine snažno topiti.

  • Hrvatskoj

Prošle su dve-tri vlade; nisu nas hvalili jer ne mogu, ali nisu nas ni osporavali.

  • Srbiji

Mnogo stvari koje vam ne mogu reći govore o tome da je odnos između rukovodstva Srbije i nas zaista dobar.

  • Šatorima

Sećate se kako su pre nekoliko godina nama prigovarali da idemo po šatorima, a pogledajte zadnje izbore – nema ko se nije smestio pod šator.

  • Opštinama

Tražim da obezbedite skupštinske većine gde imamo načelnika, bez oklevanja i posebnog odabira.

  • SzP

Nema opozicionog delovanja sa SDS, nema političkog delovanja sa partijama iz Saveza, osim u slučaju gde nam trebaju

za našu većinu.

  • Vlasti BiH

Naš ulazak tamo može biti samo posle izbora 2018.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top