All for Joomla All for Webmasters
Srbija

DAJTE NOVAC BOLESNOJ DECI Novi Sad i Subotica neće novogodišnji koncert!

Posle Novosađana i Subotičani prikupljaju potpise za peticiju kojom traže od Bogdana Labana, gradonačelnika, i lokalne vlasti da odustanu od dočeka godine na trgu i da taj novac potroše na pomoć teškoj oboleloj deci i odraslima.

Traže da i Subotica umesto dočeka pomogne bolesnima

Foto: B. Vučković / RAS SrbijaTraže da i Subotica umesto dočeka pomogne bolesnima

U peticiji “Budimo humani – Nova godina za Novi život”, koja kruži društvenim mrežama, nekoliko civilinih organizacija, neformalne grupe i pojedinci koji su pokrenuli akciju, navode da život njihovih sugrađana zavisi od donatora i SMS poruka i zahtevaju da se odustane od koncerta Goce Tržan i proslave.

 – Vlast u Subotici bi na ovaj način pokazala primer i drugim lokalnim samoupravama da učine isto, da se za novogodišnju noć odreknu zabave, pokažu humanost i pomognu onima koji imaju samo jednu želju, da prežive.

Građani predlažu Labanu da lokalna samouprava osnuje poseban budžetski fond koji bi bio namenjen samo za potrebe lečenja bolesnih građana.

– Iva Zvekić, Aleksandar Šešlija i drugi naši sugrađani koji su oboleli od teških bolesti  prinuđeni su da čekaju na medicinsku terapiju ili da budu operisani u inostranstvu. Takve operacije koštaju mnogo i niko od njih nije u mogućnosti da obezbedi sredstva za lečenje. Pružite im podršku! Odustanite od proslave! Pokažite primer! Osnujte poseban budžetski fond koji će biti namenjen samo za ove potrebe, na koji će i sami građani moći da uplaćuju novac, a koji će se prvenstveno puniti preraspodelom budžetskog novca svih građana – zahteva se u peticiji građana.

Zvaničnih informacija iz Gradske uprave o dočeku i koliko novca je grad opredelio za proslavu nema, ali je na sajtu grada u rubrici javne nabavke objavljena konkursna dokumentacija i obaveštenje o pokretanju pregovaračkog postupka bez poziva za podnošenje ponuda za novogodišnji nastup Goce Tržan.

Dijaspora.news / blic.rs

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top