All for Joomla All for Webmasters
Ljudi

Ove Srpkinje i Srbi su 4 dana pešačili iz druge države da bi stigli do Ostroga: Hodali su 150 kilometara, korak po korak (FOTO)

Do svetinje su došli pešice.

Četiri dana hodalo je 24 mladih ljudi od Nevesinja u Hercegovini, sve do manastira Ostrog u Crnoj Gori, u čast jednog od najvećeg srpskih svetaca Vasilija Ostroškog, čija se slava bliži (12. maj).

Hercegovci su u pretpraznične dane stigli među prvima. Reč je o Planinarsko-ekološkom društvu “Zimomor” čiji članovi već šesti put za redom na poklonjenje dolaze nošeni samo svojim nogama.

Već šesti put pešače do Ostroga Foto: PED “Zimomor” – Nevesinje

– Svaki korak koji pređemo jedna je molitva i zahvala za sve blagoslove koji su nam dati. Za nas pravoslavne hrišćane jedini pouzdan put je naš Gospod Isus Hristos, tako da ova hodočašća obasjavaju našu dušu i vraćaju nas na pravi put. PED ”Zimomor” radi na očuvanju pravih vrednosti. Pored toga što organizujemo planinarske izlete, iz Nevesinja hodočastimo i u naše svete Prebilovcei manastir Žitomislić – rekli su njihovi članovi.

Hodočašće u manastir Ostrog traje četiri dana – u prva dva pređu po 25 kilometara, a u poslednja dva po 50.

– Tokom četvorodnevnog putovanja prolazimo nekoliko hercegovačkih sela (Odžak, Zovi Do, Lukavac), pa preko Korita (Bileća) do crnogorskih sela (Crkvice, Koprivice, Muževice i Trepče). Poslednji dan hodočašća iz Trepče prolazimo pored Slanog jezera, Carevog mosta, a potom starom cestom do manastira Ostrog, gde smo uvek srdačno dočekani i obasjani svetlošću ovog svetog mesta – rekli su oni.

(dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top