All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

Ove države i gradovi će vam platiti da se tamo doselite: Suma ide do 27.000 evra, samo postoji caka (FOTO)

Zbog tako malo stanovnika, žele da privuku nove ljude i zbog toga nude zemljište samo da dođete

Ako želite promenu ritma i dosadila vam je monotonija vašeg grada, zašto da se ne odselite? Naravno, preseljenje je stresno i skupo, ali postoje i neka mesta koja će vam čak i platiti da se kod njih preselite. Portal Grunge odabrao je samo nekoliko takvih

Aljaska

Volite tamne zime i mnoštvo golog tla? Preselite se na prekrasnu Aljasku. Zbog klime i udaljenosti, Aljaska sa zadovoljstvom podstiče građane da se dosele. Svaki stanovnik Aljaske dobija 1.850 evra samo zato što živi tamo. Čak i novorođenčad dobijaju tu svotu novca. Stoga, ako vam se sviđaju planine, ribarstvo i leta koja ne prelaze 18 stepeni Celzijusa, razmislite o životu na severu.

Nju Heven, Konektikat

Kad razmislite o Univerzitetu Jejl, zamišljate bogate belce kako raspravljaju o aktualnoj politici u sobama za sastanke brojnih tajnih društava. Međutim, stvarnost je mrvicu drugačija. Nju Heven, dom uglednog univerziteta, ima problema sa zločinima i nedavno je bio drugi najopasniji grad srednje veličine u SAD. Zbog toga grad nudi 9.260 evra beskamatne pozajmice za kupovinu prve nekretnine, a ako živite duže od pet godina, istu pozajmicu će vam oprostiti.

Možete dobiti 27.800 evra za energetsku obnovu nekretnine, a ako živite duže od 10 godina, ni tu pozajmicu ne morate vraćati. Čak i srednjoškolcima koji imaju dobre ocene nude školovanje u bilo kojoj školi unutar Konektikata.

Baltimor

Još jedan grad koji ima problema sa kriminalom je Baltimor. Proglašen je sedmim najopasnijim gradom u SAD, a postao je slavan i po brutalnoj seriji “Žica”. Potencijalnim doseljenicima nude 4.630 evra za kupovinu nekretnine, a ako želite da kupite napuštenu kuću, bilo gde u gradu, nude 9.260 evra, prenosi Express.hr.

Detroit

Svi već znaju da je Detroit grad duhova, barem ako ste pogledali bilo koji spot za Eminemovu pesmu. Liv Dauntaun program je koji omogućava ljudima da kupuju nekretnine u središtu grada. Ako kupujete nekretninu, dobićete 18.530 evra zajma koji, pod određenim uslovima, nećete morati da vratite.

Većina Kanzasa

“Toto, mislim da nismo više u Kansasu”, rekla je Doroti iz knjige “Čarobnjak iz Oza”. Sličnu izjavu su ponavljali brojni bivši stanovnici te savezne države i oni to sada žele promeniti. Grad Linkoln daće vam, potpuno besplatno, komad zemlje za gradnju porodične kuće. Ali država nudi i poreske olakšice ili otplatu studentskih kredita, samo se odlučite da živite u ruralnom delu zemlje.

Nju Ričlend, Minesota

Da Kansas nije jedini, dokazuje Nju Ričlend koji nudi zemlju za gradnju porodične kuće. Stoga, ako vas privlači život u samoći na debelom minusu, možda je to pravo mesto za vas.

Pipeston, Manitoba

Nije samo Amerika očajna zbog nedostatka stanovnika. Čak i Kanada ima problema sa odlaskom stanovnika i zbog toga Pipeston u Manitobi nudi zemljište. Istini za volju, zemljište nije besplatno, ali avans od 690 evra rezerviše zemlju, a kupovina je samo dodatnih 7 evra. Osim toga, ako se odlučite na pokretanje sopstvenog biznisa, nude 22.195 evra podsticaja.

Ostrvo Matsujker, Tasmanija

Ako volite samoću, ali vam ne odgovaraju severne klimatske prilike, razmislite o južnim vremenskim prilikama. Ostrvo Matsujker, nedaleko od južne obale Tasmanije, svake godine traži par volontera koji će živeti mesecima u potpunoj samoći. Volonteri moraju da podnose redovne izveštaje o vremenu, da održavaju svetionik i jednostavno da pripaze na infrastrukturu, prenosi Express.hr.

Selo Mišima u Japanu

Selo ima velikih problema sa stanovništvom. Ostalo je samo 400 ljudi i većinom su starci. Kako bi malo povećali broj stanovnika, nude oko 740 evra za preseljenje i dodatnu mesečnu pomoć za navikavanje na život. Ako ste samci, platiće vam nekoliko izlazaka, ako imate dete platiće školovanje. Povrh svega nabrojanog, dobićete vlastitu kravu.

Ostrvo Pitkairn u Južnom Pacifiku

Jedan od najudaljenijih ostrva na svetu ima samo pedesetak stanovnika. To je, ukratko, Pitkairn. Zbog tako malo stanovnika, žele da privuku nove ljude i zbog toga nude zemljište samo da dođete. Usprkost tako primamljivoj ponudi, do sad je samo jedna osoba prihvatila i došla na ostrvo. Možda zato što imaju samo jednu prodavnicu koja radi tri dana u nedelji i sve mora da se naručuje sa Novog Zelanda svaka tri meseca.

(Dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top