All for Joomla All for Webmasters
Crna Gora

Osumnjičeni očuh i majka u pritvoru: Ubijeni dječak prije mjesec bio u bolnici zbog povrede glave, da li je iko reagovao?

Nerminu Šišiću i Jeleni Jovović, osumnjičenima za ubistvo petnaestomjesečnog djeteta, određen je pritvor do 30 dana.

Oni su jutros saslušani su kod sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, koji je odlučio o zahtjevu sudije Višeg suda Zorana Vučinića da se osumnjičenima za ubistvo bebe odredi pritvor.

U Podgorici je ranije ove sedmice preminuo petnaestomjesečni dječak, kako se sumnja, od posljedica nasilja očuha Nermina Šišića.

Osim sumnjičenog za ubistvo djeteta, podgorička policija uhapsila je i dječakovu majku, 34-godišnju Jelenu Jovović zbog krivičnog djela “kršenje porodičnih obaveza”.

Za ubistvo 15-mjesečnog dječaka Šišiću prijeti kazna do 40 godina, dok majka može biti osuđena do osam godina robije.

Centar za ženska prava uputio je direktorici KCCG Zorici Kovačević dopis u kojem navode da imaju saznanja da je 6. januara ove godine, očuh Nermin Šišić, u pratnji komšije, petnaestomjesečnog P. J. doveo u Dječju bolnicu u Podgorici, sa povredama u predjelu ispod očiju, te da je u periodu između 21 i 22 časa iz Dječje bolnice upućen na snimanje u Urgentni centar.

“Prema dobijenim informacijama, na pitanje ljekara što se desilo, očuh je odgovorio da je dijete par dana ranije palo iz kreveta. Molimo da istražite navedene informacije i informišete nas da li je, u slučaju da su tačne, slučaj prijavljen nadležnim organima. Ukoliko je izostala zakonom propisana obaveza medicinskog osoblja da prijavi nasilje nad djetetom, tražimo da, u skladu sa Vašom nadležnošću, preduzmete odgovarajuće mjere da se takvo postupanje najstrožije sankcioniše”, navodi se u dopisu.

Apeluju da se medicinsko osoblje dodatno obaveže na prijavljivanje slučajeva nasilja u porodici, naročito nasilja nad djecom, kako bi se spriječile moguće tragične posledice, obezbijedila odgovarajuća zaštita žrtava i odgovornost počinilaca nasilja.

Iz KCCG-a su saopštili da su zatražili od Višeg tužilaštva da utvrdi osnovanost iznijetih navoda i poručili da će ukoliko se utvrdi propust zaposlenih biti sankcionisani.

 A osumnjičenima za ubistvo petnaestomjesečnog dječaka, Nerminu Šišiću (28) i dječakove majke Jelene Jovović sudija za istragu Višeg suda u Podgorici Vladimir Novović odredio je pritvor do 30 dana.

Majka dječaka se tereti za kršenje porodičnih obaveza. Tužilac je dodao da će istraga pokazati da li se osumnjičena može dovesti u vezu sa ovim ubistvom.

Sumnja se da je Šišić duže vremena fizički zlostavljao maloljetno dijete, te da je majka dječaka Jelena Jovović tom prilikom zanemarila porodične obaveze, usljed čega je dijete zadobilo teške tjelesne povrede opasne po život od kojih je preminulo.

Par stotina građana okupilo se sinoć na Trgu nezavisnosti zbog ovog nezapamćenog zločina u Crnoj Gori odakle je poslata jasna poruka da se nasilje ne smije tolerisati i da se na njega ne smije ćutati.

dijaspora.news/volimpodgoricu.me/Cdm

Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top