All for Joomla All for Webmasters
Srbija

OSTALA NEPOKRETNA POSLE SLETANjA KOLIMA U KANAL: Danijeli (27) potrebno 50.000 evra za transplantaciju matičnih ćelija

Nastradala je poslednjeg dana oktobra 2016. godine, kad je, vraćajući se s posla iz Novog Sada, pod nerazjašnjenim okolnostima, sletela kolima u kanal pored puta, dubok pet metara

DANIJELA Babić (27) iz Zmajeva kod Vrbasa ostala je nepokretna posle teške saobraćajne nesreće, ali postoji nada da stane na svoje noge transplantacijom matičnih ćelija. To je, međutim, skupa operacija, kao i rehabilitacija koja je posle toga neophodna, pa je pokrenuta akcija prikupljanja novčane pomoći posredstvom organizacije “Budi human” Aleksandra Šapića.

Danijeli je potrebno 50.000 evra za zahvate, koji bi se obavili u Poliklinici “Orto MD” profesora dr Dušana Marića u Novom Sadu. Uz podršku kompanije NIS, u kojoj je Danijela radila na benzinskoj pumpi, već je obavljen jedan tretman ugradnje matičnih ćelija, ali su neophodna još najmanje tri.

Danijela je nastradala poslednjeg dana oktobra 2016. godine, kad je, vraćajući se s posla iz Novog Sada, pod nerazjašnjenim okolnostima, sletela kolima u kanal pored puta, dubok pet metara. Nesreća se dogodila na opasnoj, takozvanoj lakat krivini na putu između Kisača i Stepanovićeva. Zarobljena u smrskanom autu, u polusvesnim stanju, na temperaturi oko nule, provela je devet sati, dok je ujutro nisu pronašli otac i brat.

Pročitajte još – Kod Kisača auto sleteo sa puta, devojka teško povređena

Ona ističe da je imala veliku sreću u nesreći, jer je kanal bio očišćen i dreniran. Da to nije urađeno, kaže, udavila bi se, jer je licem bila okrenuta ka dnu.

U Kliničkom centru Vojvodine ustanovljeno je da je zadobila povrede kičmenog stuba i kičmene moždine. Četiri puta je operisala kičmu. Po preporuci fizijatra, obratila se dr Mariću, koji pionir u lečenju matičnim ćelijama u ortopediji u Srbiji.

– Posle prvog tretmana matičnim ćelijama poboljšala mi se cirkulacija i vratio senzibilitet stopala. To mi je dalo nadu da mogu da se oporavim i vratim na posao – kaže Danijela, kojoj nesreća nije oduzela osmeh i pozitivnu energiju.

RAČUNI I SMS

SVI koji žele da pomognu Danijeli, mogu uplatiti priloge na račune Banke Inteza – dinarski: 160-537860-91 i devizni: 00-540-0002891.9. IBAN: RS35160005400002891958 SWIFT/BIC: DBDBRSBG. Može se pomoći i porukom putem mobilnog telefona, koja vredi 200 dinara, ako se upiše 643 i pošalje na 3030. Za SMS iz dijaspore (cena 20 švajcarskih franaka) potrebno je upisati: human643 i poslati na 455.

 

Dijaspora.news/Novosti.rs

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top