All for Joomla All for Webmasters
Hrvatska

OSMORO DECE NAPALO MLADIĆA MOTKAMA U SLAVONSKOM BRODU: On pobegao u autobus, a onda su dvojica dečaka izvukla noževe

Mladić E. D. R. (19) teško je povređen u napadu nožem dvojice maloletnika koji se dogodio u utorak oko 18.15 časova na autobuskoj stanici u Slavonskom Brodu. On je prevezen u Opštu županijsku bolnicu gde je podvrgnut operativnim zahvatima abdomena i grudi.

“Pacijent je operisan i uspeli smo da mu zaustavimo krvarenje. Njegovo stanje je trenutno stabilno, ali nastavljamo da ga pratimo”, rekao je Anto Lukenda, lekar u slavonskobrodskoj bolnici, i dodao da je mladić dovezen s jednom ubodnom ranom na leđima i jednom na natkolenici.

“Rana na nozi takođe je obrađena, ali ona nije bila problematična. Ova na levoj strani leđa je prilično opasna jer mu je taj jedan ubod zahvatio abdomen i grudi”, istaknuo je Lukenda.

Svedoci događaja ispričali su za Jutarnji list da su i napadnuti mladić i napadači Romi iz Slavonskog Broda: “U ekipi koja ga je napala bili su jedna starija žena i osmoro dece od 5-6, pa do 15-16 godina. Oni su se celo poslepodne motali po stanici i kada je autobus stao na peron, a mladić iz njega izašao, krenuli su na njega”.

“Imali su tri drške za sekiru i počeli su da mu viču nešto u stilu: “Zašto su pokrao našu mamu” ili slično, pa su počeli da ga udaraju tim drškama i srušili su ga na pod. Potrčao sam prema njima, skočio je i vozač autobusa, pa smo ih rasterali, a mladić je pobegao u autobus. Ali, napadači su odjednom svi odreda izvadili kuhinjske noževe, dvojica od njih su utrčali u autobus i veoma brzo iz njega istrčali, a odmah za njima izašao je i mladić govoreći kako ga boli. Tada smo videli da je uboden”, ispričao je svedok tog brutalnog napada.

Mario Marić, upravnik stanice, je rekao da je napadnuti mladić doputovao autobusom koji je stigao iz Zagreba.

“Čim su ga napali, pozvana je policija i Hitna pomoć, a naša službenica je zapisala registracijski broj automobila kojim su pobegli. Druga službenica je odmah iznela kutiju prve pomoći, pa su mu pre dolaska Hitne pomoći stavili zavoj na ranu, a on je vikao da ga jako boli. Naši zaposleni su videli i da je jedan nož bačen u kantu za smeće pokraj perona gde se napad dogodio, pa ga je policija uzela”, izjavio je Marić.

Policija je već tokom noći privela dvojcu maloletnika osumnjičenih za napad na 19-godišnjaka, pa nastavljaju s kriminalističkim istraživanjem.

(dijaspora.news/jutarnjilist.hr)

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top