All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

Okupili se Srbi, Hrvati i muslimani, zajedno skuvali gulaš i poslali najjaču poruku svima koji mrze (VIDEO)

Svi govore da su za jednakost i toleranciju, ali svakodnevno možemo u medijima i svakodnevnom životu videti koliko to nije tačno. Mladi u Tuzli su rešili da pokažu da je sve moguće!

U blizini Tuzle mladi su organizovali okupljanje svih građana kako bi se zajedno družili i pripremali gulaš i riblji paprikaš.

Ovaj jedinstveni događaj nazvan je “Tolerantni gulaš” jer je i svrha okupljanja ljudi bila poslati poruku mira i zajedničkog života.

– Ideja nam je bila da mi mladi okupimo ljude različite dobi, religije i etničke pripadnosti da bismo se svi zajedno družili i pokazali kako je to moguće – rekla je Pelka Jovičić, jedna od organizatorki događaja iz udruženja “Koalicija za borbu protiv mržnje Tuzla”.

Prema zvaničnim rezultatima popisa stanovništva 2013. godine u Bosni i Hercegovini, u Tuzli ima 110.979 stanovnika, ali je u ovom gradu došlo do promene nacionalne strukture. Broj Bošnjaka je povećan za 18.000 u odnosu na popis iz 1991. Istovremeno broj Srba u Tuzli je smanjen za 16.800, a smanjen je i broj Hrvata u Tuzli i to za 5.000.

– Svi govore da su za jednakost i toleranciju, ali svakodnevno možemo u medijima i svakodnevnom životu videti koliko to nije tačno – rekla je Sanja Hajdukov iz iste organizacije.

Kako je ceo događaj izgledao i šta o njemu kažu sami učesnici koji su došli da podrže mlade, pogledajte u videu.

https://www.slobodnaevropa.org/9011794d-0074-4fdb-9d55-dc8e89497361

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top