All for Joomla All for Webmasters
Heroji zajednice

Oglas PETNAESTOGODIŠNJAKA: Cepam drva da kupim patike

Dan prosečnog 15-godišnjaka u Srbiji svodi se na odlazak u školu, malo domaćeg i mnogo bleje. U većini slučajeva. Toj većini ne pripada N. K. iz Užica čiji je oglas za posao rasplakao mnoge koji su ga videli.

U vreme kad nam je najbolji prijatelj smartfon, eventualno njegov veliki brat tablet, egzistencijalne muke nisu pri vrhu liste prioriteta nekome ko ima 15 godina. To je vreme kad, još uvek, umesto vas brinu roditelji. N. K. je drugačiji i baš zato je i privukao pažnju javnosti.

Pogledajte šta piše u oglasu koji je postavio u svom rodnom gradu…

Foto: Robert Getel / Noizz.rs

Portal urbancityradio.org je pozvao N. K. da čuje njegovu priču. Ispostavilo se da je to jedan sasvim običan neobičan dečak. Želi da trenira košarku i da kupi patike, ali ne želi da bude na teretu svojim roditeljima, već da zaradi svoj dinar.

– Želim da zaradim džeparac, a ne da uzimam novac od roditelja. Oni mogu da mi daju određenu svotu, ali ne želim više da im budem na teretu – ispričao je N. K. koji bi, kako kaže, bio spreman da radi bukvalno bilo šta, pa čak i da čuva decu.

Bilo šta – čujete li ove bolne reči dok sedite u toplom i surfujete netom na svom smartfonu ili tabletu? I da li vas je bar malo zabolelo zbog hrabrog dečaka koji tamo daleko sanja nove patike? Nove patike, ej – tu stvar koja ne sme da se sanja, koja je deo osnovnih stvari za dostojanstven život!

Tamo daleko – na metar od nas – gde deca moraju da cepaju drva da bi imala najosnovnije…

Boli, zar ne?

Dijaspora.news Izvor: urbancityradio.org

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top