All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

OBOŽAVAO PROSLAVE: U ovom luksuznom mestu TITO je čak sedam puta dočekao NOVU GODINU!

Tito je znao svake godine za doček da se nađe u drugoj republici SFRJ i da obavezno poseti i neku od masovnih proslava

Naš predsednik Josip Broz Tito je posebno je voleo proslave Nove godine.

Zato su punih 30 godina za našeg legendarnog Maršala organizovane zabave na kojima su se pila najbolja pića, uživalo se u kulinarskim specijalitetima, a pevali su najbolji estradni umetnici.

Ana Panić iz Muzeja istorije Jugoslavije navodi da se vodilo računa da se Tito svake godine za doček nađe u drugoj republici SFRJ i da obavezno poseti i neku od masovnih proslava, prošeta ulicama, provoza gradskim prevozom i bude blizu naroda.

“Omiljeno mesto za slavlje bili su mu Brioni, gde je čak sedam puta dočekao Novu godinu”, navodi Panićeva i dodaje da se Tito za doček zadesi u inostranstvu, i to u Indiji, Egiptu ili Indoneziji.

Zvanice su zabavljale muzičke zvezde poput Olivere Katarine, Nikole Karovića, Đorđa Marjanovića, Usnije Redžepove, Zdravka Čolića i Lokica, Tereze Kesovije, Predraga Živkovića Tozovca…

Tito je uživao u konfetama, okićenim jelkama, ludim šeširima, kartonskim kapama i meksičkim sombrerima, znao je da zaigra i uhvati se u vozić, ali je zanimljivo da nijednom nije uslikan u blizini Deda Mraza, jer upravo drug Tito je bio naš, Jugoslovenski deda Mraz!

(Dijaspora.news/kurir.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top