All for Joomla All for Webmasters
Srbija

NENAD JE PRE GODINU DANA PROBUDIO SRBIJU: Hrabro se borio sa OPAKOM BOLEŠĆU, a evo kako živi danas

Sedamnaestogodišnji Nenad Pavlović pre tačno godinu dana svojom video porukom u kojoj je apelovao da mu se pomogne oko skupljanja novca za medicinsku terapiju, podigao je Srbiju na noge. Sada, godinu dana kasnije, otkriva kako izgleda njegov život.

Nenad boluje od retke bolesti, paroksizmalne noćne hemoglobinurije, skraćeno PNH. To je izuzetno retka bolest za koju u svetu postoji samo jedan lek koji na godišnjem nivou košta oko 450.000 evra.

Sve do pre godinu dana Nenad nije imao pomoć od države, ali nakon obavljene video poruke, primio ga je i sam premijer Aleksandar Vučić koji mu je istu obećao.

“Imam jake bolove tri do četiri puta mesečno, nizak hemoglobin i brzo se zamaram. Lek je jako skup i košta oko 450.000 hiljada evra na godišnjem nivou. Velika je suma, a u Srbiji sam jedini maloletnik koji je oboleo od ove bolesti”, pričao je Nenad pre godinu dana, dok danas stvari izgledaju potpuno drugačije.

Godinu dana kasnije, vodi život kao većina njegovih vršnjaka. Nema bolove i mučnine u želucu, više nikada nije primio transfuziju krvi, a nekoliko puta mesečno ide u “Institut za majku i dete” kako bi primio terapiju.

“Više nemam bolove i mučnine, kao što je to bio slučaj pre. Nisam išao da primam transfuziju, nabacio sam nekoliko kilograma, pošto sam pre bio jako mršav. Mogu da kažem da sada vodim jedan normalan život”, kaže Nenad godinu dana kasnije.

(Dijaspora.news/blic)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top