All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

O OVOJ FOTOGRAFIJI BRUJI BALKAN: Vatrogasci zaspali na ulici poslije intervencije!

Ovo su pravi heroji!

Na Facebooku se pojavila fotografija koja prikazuje izmorene vatrogasce koji leže kraj puta na području Makarske. Jedan je korisnik Facebooka vatrogascima odao počast, a post se munjevitom brzinom raširio društvenim mrežama:

“Ovo nisu saborski zastupnici… Ovo su moja braća vatrogasci… Cijelu noć su dobrovoljno spašavali ljude i imovinu… Dobrovoljno… Oni neće dobiti povlaštene mirovine… Heroji su usnuli… Prođite samo tiho uz njih… Postoji bolji svijet. Postoje i bolji ljudi. Među nama su. Sjećam se mlađih dana dok sam vježbao s ekipom vatrogasaca na asfaltnom igralištu uz osnovnu školu. Svi oko nas u kratkim hlačama i majicama, a mi u vatrogasnim odorama dugih rukava s teškim kacigama na glavi.

“Smetali” smo, jer smo im zauzeli jedno od tri igrališta… Sjećam se dugih noći provedenih na intervencijama… Na pamet mi došla slika mlade žene – trudnice, koja nije imala nikakvih ozljeda, osim što je umrla od “trzajne ozljede vratne kralježnice”… A po cesti su bili raskomadani ostaci ljudskog tijela – bicikliste preko kojeg je prošao automobil… Sjećam se i druge trudnice koja je vrištala pola sata, dok su je moji vatrogasci izvlačili iz smrskanog golfa… Plakali smo s njom i radili dalje… Dobrovoljno… A neki su sve to vrijeme krali… I za to su dobre plaće brali…

Ne žalim ni trenutka provedenog uz moju braću vatrogasce… No, ti isti “zakonodavci”, koji spavaju na saborskim sjednicama donose zakon o zaštiti od požara, zakon o vatrogastvu, donose proračune… Što oni znaju o vatrogastvu? Što oni znaju o zaštiti od požara? Postoji bolji svijet. Postoje i bolji ljudi. Među nama su. Slušam raspravu mojih jaskanskih vatrogasaca jučer. Svi pitaju: “Kad se ide?” Dobrovoljno… “Ne dirajte usnule vatrogasce nakon intervencije… Oni blaženo snivaju snom pravednika…”

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top