All for Joomla All for Webmasters
Srbija

NOVOGODIŠNJA TRAGEDIJA NA BANJICI Jelena (14) spasavala psa kada ju je ubio PIJANI veterinar i POBJEGAO

Aleksandar Živanović (33), veterinar iz Beograda za kog se sumnja da je 31. januara u 19 sati usmrtio devojčicu Jelenu Melović (13) na Banjici, priveden je juče u tužilaštvo.

Foto: D. Milenković / RAS Srbija

Kako nezvanično saznajemo, Živanović je automobilom marke „pasat“ usmrtio Jelenu u Ulici Bahtijara Vagabzadea na Banjici.

 Devojčica je preminula sat vremena kasnije u operacionoj sali Vojnomedicinske akademije, gde je prevezena kolima Hitne pomoći nakon nesreće.

Vozač „pasata“ je pobegao sa lica mesta ne zaustavljajući se da joj pomogne, ali su ga pripadnici UKP-a uhapsili oko 22 sata.

Njemu je, kako saznajemo, u trenutku privođenja alkometrom izmereno 0,7 promila alkohola u krvi. Međutim, s obzirom na to da je uhapšen tri sata nakon nesreće, uzeta mu je krv na analizu čiji se rezultati čekaju.

Živanović se nije zaustavio da pomogne devojčici

Foto: Milan Ilic / RAS SrbijaŽivanović se nije zaustavio da pomogne devojčici

Prema informacijama iz istrage, sve se odigralo kada je Jelena pokušala da na pešačkom prelazu spase psa.

– Sve se odigralo u deliću sekunde. Jelena je išla po drugaricu sa kojom je te večeri trebalo da dočeka Novu godinu. Zajedno su krenule da kupe sve što im je potrebno za slavlje. Ali, po povratku kući, pas joj je pobegao i kada je potrčala da ga uhvati na pešačkom prelazu, na nju je naleteo automobil. Neko iz ulice je potom pozvao Hitnu – navodi ovaj izvor za „Blic“.

Bol i tugu ne mogu da sakriju članovi porodice nastradale devojčice, koji su nekoliko sati nakon celog događaja saznali ko im je ubio Jelenu i dočekali najtužniju Novu godinu u svom životu.

– Iskreno, u jako smo velikom šoku i ne možemo još da dođemo sebi. Ona je bila naše najveće zlato, izgubili smo anđela. Niko nije mogao ni da nasluti da će do toga doći, a samo je želela da spase psa koji je pokušao da pretrči ulicu. Jako nam je teško, ovaj gubitak je nenadoknadiv. Roditelji su u šoku i ostali su nemi nakon svega što se desilo – rekao je za „Blic“ jedan od članova porodice, moleći da njegovo ime ne otkrivamo.

Prijatelji i porodica nastradale devojčice juče su se oprašatali od Jelene i na društvenim mrežama: „Nedostaješ“, „Nek počiva u miru“, „Vrati se Jeco!“ – bili su samo neki od komentara.

Vozač ćutao pred tužiocem

Prvi osnovni sud odredio je Živanoviću juče po podne pritvor do 30 dana, zbog opasnosti da bi mogao da utiče na svedoke. Tokom saslušanja u tužilaštvu osumnjičeni je bio u teškom psihičkom stanju i nije mogao da iznese svoju odbranu, rekla je Tanjugu Leposava Vujanović, portparol Prvog osnovnog tužilaštva. Prema njenim rečima, nakon prispeća izveštaja o alkohemiji i vestačenja biće određeno nadležno tužilaštvo za postupanje u ovom slučaju. To znači da bi slučaj moglo da preuzme i Više tužilaštvo u Beogradu, i da bi, u zavisnosti od kvalifikacije dela, zaprećena kazna mogla biti i do 12 godina zatvora.

Dijaspora/Blic

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top