All for Joomla All for Webmasters
Ljudi

SVETSKI PRVACI: Srpski studenti u Holandiji NAJBOLJI u debati

Na Svetskom univerzitetskom debatnom prvenstvu održanom u Holandiji srpski studenti osvojili su prvo mesto u kategoriji engleski kao strani jezik.
Zlato je otišlo u ruke Miloša Marjanovića sa Pravnog fakulteta i Teodore Rešetar sa Filološkog fakulteta.

Oni su u finalu debatovali sa studentima iz Nemačke, Kine i Indonezije na temu: “Ovaj dom veruje da evropska levica treba da promoviše radikalno levu političku agendu, uključujući nacionalizaciju velikih industrijskih postrojenja, izuzetno visoke stope poreza na bogatstvo i proširenje države blagostanja”.

Na ovom takmičenju je učestvovalo više od 800 studenata iz 95 zemalja sveta, a Srbiju je predstavljalo šest timova od kojih je čak troje prošlo u četvrtfinale u kategoriji engleski kao drugi jezik, saopštila je debatna mreža Otvorena komunikacija.

U četvrtfinale su se plasirali Jelisaveta Stanišić (Visoka škola za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo) i Jovan Petronijević (Visoka škola za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo), Đorđe Jovićević (Fakultet političkih nauka) i Ilija Ivanišević (Fizički fakultet), Janko Đorđević (Pravni fakultet) i Ognjen Miladinović (Pravni fakultet).

Srbiju su takođe predstavljali i Aleksandra Mihajlović (Fakultet političkih nauka) i Danica Panić (Fakultet političkih nauka), Miloš Tanasić (Pravni fakultet) i Andrijana Kulezić (Pravni fakultet).

Ognjen Miladinović proglašen je za prvog najboljeg govornika u kategoriji engleski kao strani jezik i šestog najboljeg govornika u kategoriji engleski kao drugi jezik, a osim odličnog plasmana, Ognjen je takođe postavio svetski rekord za najviše postignutih govorničkih poena u kategoriji engleski kao strani jezik.

Jelisaveta Stanišić proglašena je za drugog najboljeg govornika u kategoriji engleski kao strani jezik, Miloš Marjanović proglašen je trećim, Jovan Petronijević petim i Teodora Rešetar devetim najboljim govornikom.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Podsećamo da naši debateri nižu uspehe na svetskim i evropskim takmičenjima već nekoliko godina za redom uključujući i nedavno održano Evropsko univerzitetsko debatno prvenstvo sa kojeg smo se takođe vratili kao pobednici.

Svetsko univerzitetsko debatno prvenstvo koje se održava svake zime u drugoj zemlji sveta od 1981. godine, je takmičenje u formi britanske parlamentarne debate, podeljeno je u tri takmičarske kategorije (otvorena kategorija, engleski kao drugi jezik i engleski kao strani jezik) i najveće je godišnje okupljanje studenata na svetu.

(Dijaspora.news / Tanjug)

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top